וילי רוטנשטיינר: "לא מבין את הביקורת על השיטה"

מאמן הנבחרת אחרי ההפסד לדנמרק: "לחצנו עליהם 20 דקות במערך שלושת הבלמים, זה מדהים" • ערן זהבי: "אין שחקן שלא נתן מאתיים אחוז, יש הבדלי איכויות"

צילום: אלן שיבר // רוטנשטיינר. לא מבין את הביקורת

נבחרת ישראל פתחה הערב (חמישי) את קמפיין מוקדמות מונדיאל 2022 עם הפסד 2:0 ביתי לנבחרת דנמרק

מאמן הנבחרת וילי רוטנשטיינר, נמצא בבעיה לקראת המשחק מול סקוטלנד ביום ראשון. ניר ביטון, שאמור היה לשחק כבלם מול דנמרק, סובל מקרע קטן במפשעה ושוחרר מהנבחרת. על כן, ההתלבטות היא האם להמשיך עם ג'ואל אבו חנא, שהוחלף במחצית, או לתת את חולצת ההרכב לעפרי ארד או לואי טאהא.

למרות הטעויות מול דנמרק, איתן טיבי וחאתם עבד אלחמיד ימשיכו בהרכב. בשל העובדה כי לנבחרת שלושה משחקים בשישה ימים, רוטנשטיינר יודע כי יצטרך לבצע רוטציה, אך הנטייה שלו היא לעשות זאת רק מול מולדובה. החלוץ מונאס דאבור נפצע בקרסול וייבדק במהלך סוף השבוע. אם הוא לא יהיה כשיר במאה אחוזים, שון וייסמן יתופקד במקומו. 

רוטנשטיינר אמר לאחר המשחק: “הייתה הופעה טובה שלנו נגד נבחרת נהדרת, במיוחד בתחילת המחצית השנייה. אפשר לנתח את השערים שספגנו, אבל אחרי המחצית עלינו עם לחץ גדול, אני יכול לומר שאם היינו משווים ל-1:1 המשחק היה משתנה, אבל הם מאוד מסוכנים בהתקפות מתפרצות ובסוף הקבוצה הטובה יותר ניצחה”.

הביקורת על מערך שלושת הבלמים: “אם ראיתם את המשחק ואתם מדברים על השיטה אני לא מבין אתכם, אני חושב שאם נבחרת ישראל יכולה ללחוץ במשך יותר מ-20 דקות נגד דנמרק זה מדהים וזה היה בשיטה הזאת".

מנור סולומון סיכם: "שיחקנו מול נבחרת מאוד איכותית, לא סתם הם במקום ה-12 בעולם, הם באמת מצוינים התקפית והגנתית, היתרון המוקדם שלהם הקשה עלינו, פתחנו מצוין את החצי השני ולא הצלחנו לכבוש בדקות הטובות שלנו והם ניצחו בצדק”.

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

ערן זהבי אמר במסיבת העיתונאים לאחר המשחק: "אם היינו כובשים אולי זה היה נראה אחרת, האחריות לא רק על ההגנה, אנחנו נבחרת אחת לטוב ולרע, זאת אחת הפעמים היחידות שלא כבשנו אחרי הרבה מאוד משחקים. אין ביקורת על שחקן זה או אחר, אנחנו סופגים כנבחרת ומבקיעים כנבחרת. נסתכל קדימה לעבר המשחק ביום ראשון.

"אנחנו צריכים להתאושש, אנחנו מכירים את סקוטלנד טוב מאוד, יודעים שיהיה משחק קשה ונסתכל ממשחק למשחק וננסה לעשות הכי טוב שאנחנו יכולים. אין שחקן אחד שלא נתן היום מאתיים אחוז, יש הבדלי איכויות וזה ההסבר להפסד היום. קשה לי להגיד ששיחקנו רע. עשינו משחק טוב.

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

"דנמרק נבחרת ברמה מאוד גבוהה, וכשנבחרת כזו משתלטת על המשחק קשה להגיב. בסופו של דבר הגבנו ועשינו הרבה דקות טובות. היו דקות שהרגשתי טוב ויש דקות שהחלפנו מקומות, לפעמים שיחקתי באמצע לפעמים בצד וזה היה בסדר גמור. יש מקום לשיפור, וננסה לשפר את זה עד המשחק הבא".

על ההבדלים הפיזיים בין הנבחרות: "כשאתה משחק נגד נבחרות כאלה סביר להניח שהשחקנים משחקים בליגות הכי טובות, באמת ברמה הכי גבוהה בכל שבוע. אנחנו לוקים בזה, אין לנו שחקנים ברמות האלה כמו הדנים. כשיהיו לנו הרבה שחקנים כאלה, נצליח להתמודד גם עם הדנים".

במסיבת העיתונאים שלאחר המשחק הוסיף רוטנשטיינר: "אני צריך להגן על השחקנים שלי כי זו הייתה הופעה טובה של נבחרת ישראל, במיוחד אחרי המחצית. אני לא מרוצה מהתוצאה אבל אני לא יכול להגיד שזו לא הייתה הופעה טובה נגד נבחרת טובה מאוד. אני גאה בשחקנים".

צילום: אלן שיבר
צילום: אלן שיבר

קפטן הנבחרת ביברס נאתכו: "באופן אישי אני שמח שהיה לי משחק טוב, כשאתה מפסיד קשה להגיד את זה, אבל התמודדנו איתם בצורה לא רעה בכלל, הם באו מוכנים מאוד מבחינה טקטית. היו לנו טעויות אישיות בשני השערים אבל זה קורה. בהרבה שלבים במשחק זה לא היה נראה כמו מקום 12 מול מקום 87.

"בהופעה לא טובה שלנו היינו מפסידים 5:0. זו נבחרת שהיא הרבה יותר טובה מאיתנו. זו הבעיה שלנו בישראל, ישר חושבים שאנחנו יכולים להיכנס לשלב הבתים של המונדיאל, בואו נדע את מקומנו וננסה לעשות את המקסימום והלוואי שבעוד כמה שנים נהיה במצב של דנמרק.

לקראת היריבה הבאה: "סקוטלנד זה יהיה משחק אחר. הם מכירים אותנו ואנחנו אותם, נבחרת חזקה מאוד. נבוא מוכנים וננסה להוריד את הטעויות שלנו ולהבקיע בצד השני. המאמן שלנו יודע להפיק לקחים ולהביא אותנו בתחושה חיובית לקראת המשחק הבא.

"צריך לזכור ששיחקנו נגד הנבחרת הטובה בבית, זו הייתה הפתעה אם היינו מוציאים נקודות, ועכשיו מה שחשוב זה סקוטלנד. היה לי הסכם לפני המשחק עם המאמן שאשחק בסביבות 60 דקות, שיחקתי קצת יותר. בתקופה האחרונה אני משחק כל שלושה ארבעה ימים ואני אהיה חושב שאהיה מוכן ליום ראשון. אם נצטרך יותר? יכול להיות, נראה מה יהיה".

לשחק מול הקהל בבלומפילד: "זה היה קצת מוזר בהתחלה, חבל לי שהם הלכו הביתה מאוכזבים. יש פה שחקנים שלמעלה משנה לא שיחקו מול קהל".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר