"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

איסטנבול: חשד להצתת בית כנסת

שער בית הכנסת העתיק "קסטוריה" בשכונת אייבנסראיי עלה באש • תושב מקומי החל לכבות את השריפה והזעיק את מכבי האש • עד ראייה: "השער ניזוק מהדליקה"

,עודכן
שער בית הכנסת "קסטוריה"

חשד לפשע שנאה באיסטנבול:שער בית הכנסת "קסטוריה", שנבנה ב-1893 בשכונת אייבנסראיי (Ayvansaray), הוצת ביום שישי בערב על ידי אלמונים. הרשויות בטורקיה כבר החלו בחקירת האירוע. בית הכנסת, ששימש יהודים מקהילת יוצאי ספרד שהגיעו לעיר מקסטוריה שבחבל מקדוניה ביוון, חרב בשנת 1937 - ורק השער ההיסטורי וחלקים ספורים ממנו נותרו עומדים על תילן.

עשן מיתמר משטח בית הכנסת

עד הראייה, סרהט ארסורל, סיפר למגזין "סנוב": "כשעברתי שם זיהיתי עשן שיוצא מהשער של בית הכנסת. לקחתי את המטף מהרכב ומייד התחלתי במלאכת כיבוי האש, עד שהגיעה כבאית שהצליחה להשתלט על האירוע. עם זאת, השער של בית הכנסת ניזוק". מדובר באירוע מצער במיוחד, שהרי רק בחודש ספטמבר האחרון החלו עבודות שחזור בית הכנסת - לאחר שבספטמבר הוא הועבר לטיפול מינהל הקרנות הטורקי.

במהלך עבודות השחזור, התגלו שרידי בסיסי בית הכנסת העתיק, וכן שברית מקירות בית הכנסת שהיו מתחת להריסות. בהמשך לעבודות, הוצב לוח עץ כדי למנוע מכל דכפין להיכנס לבית הכנסת. עם זאת, לאחרונה הלוח הזה הוסר ממקומו, וזה אפשר, ככל הנראה, את פשע השנאה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר