"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צפו: הר געש התפרץ באיסלנד

אחרי יותר מ-40 אלף רעידות אדמה בחודש האחרון, הר געש שהיה רדום במשך אלפי שנים התפרץ • הלבה נישאה לגובה של יותר מ-100 מטרים • תיעוד

,עודכן
צילום: איי.אף.פי // התפרצות געשית בדרום איסלנד

אחרי יותר מ-40 אלף רעידות אדמה שפקדו את האזור בחודש האחרון,הר געשהתפרץ הלילה (בין שישי לשבת) באיסלנד, בסמוך לבירה רייקיאוויק.

איסלנד: הר געש התפרץ בסמוך לבירה רייקיאוויק // צילום: רויטרס

ההתפרצות התרחשה הר פאגראדלס בחצי האי רייקיאנס, שנמצא כ-30 קילומטרים דרומית-מערבית לבירה. הר הגעש היה רדום במשך 6,000 שנה, ובאזור חצי האי רייקיאנס לא נראתה התפרצות של הר געש כלשהו במשך 781 השנים האחרונות - כל לפי סוכנות הידיעות AP.

לפי רויטרס, הלבה התפרצה לגובה של יותר מ-100 מטרים, וכיסתה שטח של יותר מקילומטר רבוע, השווה בגודלו לכ-200 מגרשי כדורגל.

הלבה התפרצה לגובה של יותר מ-100 מטרים // צילום: איי. אף. פי
הלבה התפרצה לגובה של יותר מ-100 מטרים // צילום: איי. אף. פי

כאמור, מספר רעידות האדמה באזור זינק משמעותית לאחרונה. אם בשנת 2014 נרשמו בין 1,000 ל-3,000 רעידות בשנה, הרי שבשבועות האחרנים פוקדות את האזור עשרות אלפי רעידות.

לפי הרשויות המקומיות, קצב ההתפרצות הוא איטי למדי ולכן אין היא לא מהווה סכנה מיידית לתושבים או לתשתיות קריטיות.

לפי הרשויות, אין סכנה לתושבים // צילום: רויטרס
לפי הרשויות, אין סכנה לתושבים // צילום: רויטרס

ראש ממשלת איסלנד, קתרין יקובסדוטיר, אמרה כי גורמים רשמיים עוקבים מקרוב. "נכון לעכשיו לא מדובר באיום על הערים שמסביב", כתבה בציוץ בטוויטר, "עם זאת אנו מבקשים מאנשים להתרחק מהמקום ולשמור על עצמם".

בניגוד להתפרצות הר הגעש אייאפיאטלאייקוטל בשנת 2010, שגרמה לענן אפור אדיר בכל שמי אירופה ושהביאה לביטול של יותר מ-900,000 טיסות, התפרצות זו לא צפויה להוביל לפליטה של עשן או אפר לאטמוספירה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר