בתקופה האחרונה, ערן זהבי נחשב לשחקן הכי חם של פ.ס.וו איינדהובן. כוכב נבחרת ישראל כבש 12 שערים מאז החלה שנת 2021, יותר מכל שחקן אחר במועדון הפאר ההולנדי. היום (שבת) פורסם איתו ראיון מיוחד ב"טלחרף", בו סיפר על היכולת שהציג בתחילת השנה, יכולת שגררה ביקורות קשות נגדו מהתקשורת המקומית.
"זאת הייתה אחת התקופות הקשות בקריירה שלי", סיפר זהבי, "הגעתי לפ.ס.וו עם המון ציפיות וחשבתי שאכבוש כאן הרבה. לפחות בהתחלה, זה לא הלך כמו שקיוויתי. התחלתי לפקפק בעצמי. ניסיתי לנתח את הטעויות שלי והתחלתי לחשוב יותר מדי. אני שם על עצמי לחץ יותר מכל אחד אחר, גם יותר מהתקשורת".
על ההתמודדות במדינה חדשה ועל כך שנקלע לסיטואציה אותה הוא לא מכיר לאחר שנים מוצלחות בסין, הוסיף: "איבדתי את זה. מבחינה מנטלית, התחלתי להאשים את עצמי בהכל. הרגשתי אשם שאני לא כובש ולא משחק טוב. אני מאוד קשה עם עצמי. גם כשאני משחק טוב, אני תמיד מרגיש שאני מסוגל לתרום יותר. גם כשנדבקתי בקורונה תהיתי לגבי עצמי, למרות שלא יכולתי לעשות שום דבר לגבי זה".
עוד אמר הישראלי: "בסופו של דבר, כולנו רוצים להרגיש מוצלחים בכל רגע נתון. ככדורגלן, אתה רוצה לכבוש כמה שיותר. כן, כנראה שאצלי זו אובססיה. אני אובססיבי לגבי זה במשך שנים. זה מה שמשאיר אותי בשיא הכושר וברמות הגבוהות".
