קבינט המומחים: תוכנית "מגן חינוך" לא ממריאה

קבינט המומחים הביע תסכול מכך שעדיין אין יכולת לוגיסטית לערוך בדיקות בכל בתי הספר באזורים הצהובים והכתומים • אופטימיות ממבצע החיסונים

בדיקות קורונה בבית ספר במבשרת ציון, ארכיון, צילום: אורן בן חקון

אופטימיות ממבצע החיסונים ודאגה מאי מיצוי התוכנית "מגן חינוך", אלה היו חלק מהנקודות העיקריות שבהן עסק קבינט המומחים בראשות פרופ' רן בליצר השבוע. 

בין היתר נכתב בסיכום הדיון כי "הצלחת מבצע החיסון מעודדת מאוד. כל שבוע שחולף תוך המשך המבצע מרחיק אותנו מטווח הסכנה, ומחזק את ההמלצה שניתנה לפתיחה מדורגת אך נרחבת מאוד של המשק".

עוד עלה בדיון שלא נקבעו עדיין מדדים לעצירת ההקלות, אך כל עוד מקדם ההדבקה קטן מ-1 אין צורך דחוף בקביעת מדד כזה. 

עם זאת הודגש כי "‏יש להמשיך ולמנוע התפשטות המחלה בילדים ולשדרג את מערך "מגן חינוך'". המומחים הביעו תסכול רב מההתנהלות שהביאה לכישלון במיצוי התוכנית. הם הביעו צפייה שבשלב זה תהיה יכולת לוגיסטית להפעיל את האמצעי לבדיקות בכל בתי הספר באזורים הצהובים והכתומים.

סיכוי קטן מאוד לסגר

בפועל, צוין כי התוכנית מבוצעת בכמה עשרות בתי ספר בשבוע, ואפילו ההקצאה ל-10,000 בדיקות ביום לא מנוצלת במלואה. המומחים רואים חשיבות עליונה בשיפור המהלך בתפר שבין משרד החינוך למשרד הבריאות, ואי הטיפול בו גורר סיכונים מיותרים.

מעבר לכך נרשמה הסכמה רחבה כי עדיף לחדול ממסרים לציבור סביב האפשרות לסגר בחודש הקרוב, שבנתונים הקיימים הסבירות לו קטנה מאוד. בקבינט המליצו להעביר הנחיות לציבור בנוגע להתנהלות המשפחתית בחג פסח ובחודש הרמדאן. עוד נאמר כי יש צורך להבהיר שעדיין יש להתנהל באופן סביר, גם לאחר החיסון, ולנקוט משנה זהירות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר