"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הייתי דואג יותר לפלשתינים"

מנהיג האופוזיציה הטורקית, כמאל קיליצ'דראולו: "הייתי מספק לפלשתינים מיליון מנות חיסון" • באנקרה גילו שהחיסונים שרכשו פחות יעילים ממה שחשבו

,עודכן
מנהיג מפלגת העם הרפובליקנית, כמאל קיליצ'דראולו, צילום: רויטרס

פארסת החיסונים בטורקיה שוברת שיאים:מנהיג מפלגת העם הרפובליקנית (CHP), כמאל קיליצ'דראולו, נאם בכינוס הסיעה במפלגתו, וכמיטב המסורת ניסה לבקר את הנשיא רג'פ טאייפ ארדואן. עם זאת, הוא בעיקר עורר גיחוך נגדו עם ההצהרה כי "אם מפלגת העם הרפובליקנית היתה בשלטון אז היינו מעבירים מיליון מנות חיסון 'סינובאק' לפלשתינים".

דבריו נאמרו על רקע סיום שלב ניסוי הפאזה השלישית של החיסונים הסיניים שבהם משמשים בטורקיה, מתוצרת סינובאק ביוטק, שבהם התגלה כי הם יעילים ב-83.5%. זאת, בניגוד לתוצאות מוקדמות שבהן נטען כי חיסוני החברה יעילים בשיעור של 91.25%. ככלל, בגלל היקף האוכלוסייה הטורקית ופריסתה ברחבי המדינה, משימת החיסונים ברמה הלוגיסטית קשה מאוד. מעבר לכך, פערי האיכות בין הרפואה הציבורית לבין הרפואה הפרטית במדינה הם עצומים. לפי שעה, 9.32 מיליון מנות חיסון ניתנו במסגרת מבצע החיסונים שהחל באמצע חודש ינואר. בה בעת, מספר המחוסנים בשתי מנות עומד על 2 מיליון מתוך 83.6 מיליון אזרחי טורקיה.

"הזכיין של החברת הסינית 'קיימאן אילאץ' (Keymen İlaç) מתקשה לעמוד בקצב הדרישות של הלשכה הממלכתית להצטיידות המאגרים, וכן גם סינובאק מאמתת את המידע", אמר קיליצ'דראולו בנאומו. לדבריו, "אני חושב שכבוד שר הבריאות ד"ר פאהרטטין קוג'ה מעודכן בנושא. הלשכה הזו כפופה למשרד האוצר, אך הם הפילו את האחריות על שר הבריאות. אני שב ואומר, אם המפלגה שלנו היתה בממשלה, אז היינו מעבירים מיליון מנות חיסון לפלשתינים".

"מדובר בהוכחה נוספת כי המפלגות הטורקיות מנצלות את הסוגיה הפלשתינית לצרכיהן הפוליטיות", אומר ל"ישראל היום" ד''ר חי איתן כהן ינרוג'ק, חוקר טורקיה המודרנית במכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון ובמרכז משה דיין באוניברסיטת תל אביב. "מפלגות האופוזיציה מעוניינות לנטרל את הקלף הפלשתיני - במטרה לפגוע בכוח האלקטורלי של מפלגת הצדק והפיתוח. בעבר, קיליצ'דראולו השתתף כבר בעבר בעצרת תמיכה ב'פלשתין' ואף עטה כאפייה פלשתינית . כלומר, עצם ההצהרה מצידו - אינה מפילה אותנו מהכיסא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר