"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הרשות הפלשתינית העבירה חיסונים לקבוצות מועדפות

למרות המחסור החמור, משרד הבריאות הפלשתיני הודה כי חיסן את נבחרת הכדורגל ואת חברי הוועד הפועל של אש"ף • תושבים זעמו: "לישראל יש יותר כבוד מכם"

,עודכן
גם אבו מאזן בן ה-85 התחסן // צילום ארכיון: רויטרס // גם אבו מאזן בן ה-85 התחסן

משרד הבריאות הפלשתיני חשף היום (שלישי) בפוסט בפייסבוק כי סיפק חיסונים לאוכלוסיות מועדפות, מה שעורר סערה ברשתות החברתיות. במשרד הודו גם כי עברו משלוחי חיסונים לירדן. הפרסום בא על רקע ביקורת בציבור הפלשתיני שרק מקורבים מקבלים חיסונים.

בין הקבוצות האלה נמנו חברי נבחרת הכדורגל הפלשתינית שהיו צריכים להציג תעודת מתחסן בנסיעות, אנשי משרדי הממשלה הפלשתינית, אנשי ביטחון הנמצאים במגע עם יו"ר הרשות אבו מאזן וראש הממשלה מוחמד אשתיה, דיפלומטים זרים המתגוררים בשטחי הרשות, כמאה סטודנטים שביקשו להתחסן למטרת נסיעה, עובדי ועדת הבחירות המרכזית וחברי הוועד הפועל של אש"ף, שגילם מעל 65. כיום אגב יש 14 חברים בוועד שרובם המוחלט מעל גיל זה. המשמעות היא שגם אבו מאזן בן ה-85 התחסן נגד לקורונה.

"הכי חשוב הנבחרת שכל שנה מביאה גביע!", הגיב אחד הגולשים בציניות. "ישראל היא מדינת כיבוש שיש לה יותר כבוד ופחד מהעם שלה מכם, ופחד על הפועלים הערבים יותר מכם. הם לא מבחינים בין פועל ערבי לפועל יהודי", כתבה גולשת אחרת שהתייחסה להחלטהלחסן 100 אלף פועלים פלשתינים הנכנסים מיו"ש. מגיב אחר זעם על חיסוני חברי הוועד הפועל ותהה מה עם ההורים שלו. הפוסט של משרד הבריאות צבר תוך זמן קצר מאות תגובות ושיתופים - והפך לוויראלי.

חיסוני ספוטניק // צילום: אי.פי.איי
חיסוני ספוטניק // צילום: אי.פי.איי

משרד הבריאות הפלשתיני הוסיף כי מספר חיסוני הקורונה המוחזקים אצלו הגיע ל-12 אלף מנות נכון להיום, וכי נשלחו 2,000 מנות למחוזות הדרומיים ברשות ו-200 מנות ללשכת המלך בירדן בהסכמת לשכת אבו מאזן. 9,800 מנות חיסון הוקצו למחוזות הצפוניים, שם הספיקו לחסן 4,900 בני אדם, כל אחד בשתי מנות. עוד הודגש בהודעה כי בסביבות 90% מכלל החיסונים במחוזות הצפוניים של הרשות ניתנו לצוותים הרפואיים בבתי החולים, לעובדים במחלקות הקורונה ובמחלקות החירום ולעובדים במבני משרד הבריאות ברמאללה ובשכם.

לדברי משרד הבריאות, בשבועות הבאים צפויים להגיע משלוחים נוספים של חיסונים שרכשה הממשלה. עוד צוין כי העיכוב נובע מהתחרות העולמית לרכישת החיסונים, מהחברות שמייצרות אותם ומנוהלי המשלוח. בהודעת משרד הבריאות לא התייחסו למקור החיסונים, שכמה אלפים מהם הגיעו מישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר