"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עייפים? כך הזום משפיע על המוח שלכם

מחקר מאוניברסיטת סטנפורד טוען שיש דבר כזה "עייפות זום", בין היתר בשל חשיפה מתמדת המביאה לחרדה • מה הפתרון המוצע?

,עודכן
ילד לומד בזום, צילום: אייל מרגולין

חשים עייפות יתר ומתח אחרי פגישות בזום? חשים שהעברת שיעור גורמת לכם לשחיקה גדולה? ובכן, אינכם מדמיינים.

מחקר חדש שנערך באוניברסיטת סטנפורדמצא כי "עייפות זום" היא תופעה אמיתית, פיזית ופסיכולוגית, שיש לתת עליה את הדעת. המחקר בדק את ההשפעה של המעבר ללמידה ולבודה דרך יישומון הזום, שחל השנה בעקבות נגיף הקורונה, ופרסם את ממצאיו בבטאון Technology, Mind and Behavior. למעשה, החוקרים מצאו כיהשהות הרבה בזום גורמת לאנשים ללחץ ומקשה עליהם לפתח אינטימיות בחיים הממשיים שלהם.

פרופ' ג'רמי ביילנסון, מנהל מייסד של המעבדה לבחינת האינטראקציה בין בינה אנושית לבינה מלאכותית בסטנפורד, ביצע הערכה כוללת של הסיבות לתופעה. לדבריו,"ישנן מספר סיבות מדוע השהות בזום כל כך מתישה ומעייפת אותנו כבני אדם. הסיבה הראשונה היא הצורך בשמירה מתמדת של קשר עין. כשאתה בזום, אתה מביט כל הזמן בדובר על המסך באופן פעעיל, וזה מתיש את הנפש. מעבר לכך, כשאתה בזום אתה מרגיש כאילו אתה תחת מיקרוסקופ, כאילו יש המון זוגות עיניים שכל הזמן מסתכלות עליך".

"התחושה הזו שעוקבים אחריך כל הזמן מחדדת את החרדה של אנשים רבים להיות במרכז העניין של החברה. יש אנשים רבים עם חרדה חברתית, ברמה כזו או אחרת, והמתודה של הזום, ההתמקדות בנו במסך, מעוררת מאד את החרדה הזו. פתאום פעולות פשוטות כמו התמתחות או פיהוק הן דבר מפחיד לעשות כי כולם צופים בי. זה מייצר לחץ גדול על האדם והוא לא חש טבעי" הוא אומר.

כדי להתמודד עם הלחץ והתשישות הזו, מציע פרופ' ביילנסון "להקטין את ריבוע הצפייה בזום ולא לפתוח אותו על כל המסך, כך אתה לא תרגיש שכולם בוהים בך כל הזמן. כמו כן כדאי לקום ולהסתובב במהלך פגישת זום, ולא לשבת כל הזמן מכווץ מול המסך. תעשו מתיחות ואל תהיו משועבדים למסך בישיבה כל הזמן. העשייה הזו חשובה מאד בפגישות זום ארוכו כי התחושה בזום, בניגוד לחיים האמיתיים, היא שאתה תחת זכוכית מגדלת כל הזמן וזו אחת הסיבות להתשה הגדולה וצריך לאזן את החוויה הזו" הוא מסכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר