במטרה להפוך את המזון הבריא יותר גם למשתלם יותר, מבקשים במשרד הבריאות לעשות סדר ברשימת מוצרי המזון שמחיריהם בפיקוח.
במשרד מציעים להוציא מהפיקוח את הלחמים האחיד, הלבן והכהה. עוד מומלץ להוציא מהפיקוח את מלח המטבח ומוצרים שלהם שיעורי שומן גבוהים, דוגמת שמנת חמוצה 15 אחוז או גבינות צהובות עתירות שומן.
במקום המוצרים האלה יוכנסו לפיקוח לחם מקמח מלא, גבינה לבנה וקוטג' עד 5 אחוזי שומן. ברגע שיהיו בפיקוח, מחירם יירד והם יהפכו לברירת המחדל עבור מי שידם אינה משגת.
"במסגרת התוכנית לאורח חיים פעיל ובריא חשבנו להכניס לפיקוח שורה של מוצרים בריאים", הסביר פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד, "אבל המדיניות של משרדי האוצר והתמ"ת היא לא להכניס עוד מוצרים לפיקוח
בטענה שזו לא דרך טובה להורדת מחירים, ולכן ביקשנו לעשות החלפות: להוציא חמאה ולהכניס מוצרי חלב דלי שומן. לא הגיוני שלחם מקמח מלא שהוא בריא יותר יעלה פי 4-3 יותר מלחם לבן. נוסף על כך, יצרני הלחם מפסידים על הלחם האחיד ומייקרים עוד יותר את הלחם הבריא יותר".
פרופ' גרוטו העביר את ההצעה לעיון משרדי האוצר, התמ"ת והחקלאות וכתב: "הנטל הכלכלי של ההשמנה מוערך בכ־6 מיליארד שקלים בשנה ועלויות טיפול במחלות כרוניות מוערכות ב־9 מיליארד שקלים בשנה. החלפת חלק ממוצרי המזון שבפיקוח במזונות שהם חלופה בריאה יותר - משמעותה עידוד האוכלוסיות החלשות כלכלית לשנות הרגלי תזונה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו