"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משרד הבריאות: "היערכו לעלייה בתחלואת ילדים"

בעקבות סיום הסגר, פתיחת מערכת החינוך והגבלת הגיל לחיסון, משרד הבריאות במכתב למנהלי בתי החולים: "יש לדאוג לצוותים המתמחים בטיפול בצעירים"

,עודכן
נערכים לתחלואת ילדים. תמונת ארכיון // צילום: אורן בן חקון // נערכים לתחלואת ילדים. תמונת ארכיון

ראש אגף לרפואת כללית במשרד הבריאות במכתב לכל מנהליבתי החוליםבארץ: "בגללסיום הסגר, פתיחת מערכת החינוך והעובדה שילדים הינם אוכלוסיהבלתי מחוסנת- אנחנו צופים מגמת עלייה בתחלואת בגילים נמוכים בחודשים הקרובים".

ד"ר סיגל ליברנט-טאובר כתבה: "מצטברות עדויות לשיעורי הדבקה גבוהים יותר בילדים של הווריאנט הבריטי, אשר שכיחותו כעת בישראל היא כ-80%. מכלול הנתונים עלול להוביל לעלייה ניכרת באשפוז ילדים אשר נדבקו בנגיף הקורונה, אם בשל ילדים המאושפזים עקב מחלה אחרת ויישאו את הנגיף, ואם בשל התחלואה במחלה עצמה ובסיבוכיה (0.3%) או בתסמינים שלאחר ההחלמה".

בעקבות ההיערכות, משרד הבריאות מציין כי קליטת ילדים צריכה להיות במסגרת מחלקות לילדים, ולא במסגרת מחלקות למבוגרים וכותב: "טיפול בילדים במתאר של טיפול במבוגרים הוא פתרון שאינו רצוי, ועל כן יש להיערך לטיפול בתשתיות המיועדות לילדים, ועל ידי צוות המיומן בטיפול בילדים בלבד".

במסגרת ההנחיות לפתיחת מחלקות ילדים, מצויין במכתב כי יש להקים מיון ביולוגי ילדים בכל בית חולים, כמו גם סדר גודל של עד ארבעה ילדים בחדרי תת-לחץ במחלקות ילדים רגילות או במתחם ייעודי מופרד העומד בהנחיות המשרד, וכן יש להכין מיטה אחת בכל בית חולים היכולה לשמש לטיפול בילדים חיוביים הנזקקים לטיפול נמרץ.

במשרד מציינים כי במקרה של ילדים יש להיערך גם לנוכחות של מלווה אחד בוגר שישהה עם הילד לכל אורך האשפוז. בנוסף המשרד מדגיש כי יש להגדיר מרכזי-על אזוריים שירכזו את הטיפול בילדים החולים במצב קשה ומורכב, וייערכו לטיפול בהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר