"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ינואר השחור: יותר מרבע מהמתים במגפת הקורונה נפטרו החודש

לפי נתוני דו"ח אמ"ן, בין התאריכים 28-17 בינואר מתו 669 חולי קורונה • כמו כן, באמ"ן ציינו כי על אף הירידה במקדם ההדבקה, קשה לקבוע האם ישנה ירידה ממשית בהיקף התחלואה, זאת לאור התפשטות המוטציה הבריטית בארץ • וגם: מבצע החיסונים בקרב קשישים נמצא בדעיכה

,עודכן
מחלקת קורונה במרכז הרפואי שערי צדק // צילום: אורן בן חקון // מחלקת קורונה במרכז הרפואי שערי צדק

הקורונה בישראל:לפידו"ח אמ"ןשפורסם הבוקר (שישי), קשה לקבוע האם ישנה ירידה ממשית בהיקף התחלואה. מקדם ההדבקה (R) ממשיך להיות קטן מ-1 ,דבר המעיד לכאורה על דעיכה בתחלואה, אולם נראה כי בימים האחרונים מגמת הירידה נבלמה. שיעור החיוביים ממשיך להיות גבוה מאוד, כמו גם העומס על בתי החולים. כמו כן, באמ"ן ציינו כי במהלך חודש זה בלבד נפטרו יותר מרבע מהמתים מהמחלה מאז שפרצה בישראל, כאשר בין התאריכים 28-17 בינואר נפטרו 669 חולים.

ביחס למוטציות, באמ"ן ציינו כי תפוצתו הנרחבת שלזן הנגיף המוטנטי הבריטיבישראל ומאפייניו המסתמנים, תורמים כנראה להאטת ההתמתנות בתחלואה. לאור, כך נדרשת הקפדה יתרה על כללי הריחוק ובפרט על עטיית מסכות תקניות - בעדיפות רפואיות, תוך תשומת לב להגנה גם על אוכלוסיית הילדים. ביחס לנגיף המוטנטי הדרום אפריקאי - עד כה זוהו בארץ מעל 30 מקרים, מתוכם מספר מקרים שאותרו באקראי בקהילה.

עוד צוין כי עד שתבוררמידת הסיכוןהנשקפת מהזנים המוטנטים (הבריטי, הדרום אפריקאי והברזילאי), יש לנקוט צעדי מנע חריפים על מנת למנוע את התפשטותם - להאיץ את מבצע החיסון ולהימנע מפתיחה לא מבוקרת של הסגר. במקביל, יש להמשיך למנוע הכנסת וריאנטים זרים, בעיקר דרך נתב"ג.

בנוגע למבצעהחיסוניםנכתב בדו"ח כי ישראל ממשיכה להוביל בעולם במספר החיסונים לנפש, והשלימה קרוב ל-5.4 מיליון מנות חיסון (מתוכן כ-4.1 מיליון במנה השנייה). עם זאת, השלמת חיסון האוכלוסייה המבוגרת (בני 60 ומעלה) כמעט שאינה מתקדמת עוד, ונותרו קרוב ל-%20 שטרם חוסנו בחיסון ראשון בקבוצת בני ה-69-60 .

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר