"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אישום: הפיץ תמונות של עשרות נשים בטלגרם

עידן הוכמן מנתניה מואשם בעבירות של הטרדה מינית והתנכלות, לאחר שניהל קבוצות בטלגרם שבהן הפיץ תכנים אינטימיים של צעירות ישראליות ללא הסכמתן

,עודכן
"ההפצה פוגעת באופן אנוש בצעירות, ומשפיעה על חייהן ברשת ומחוצה לה" // אילוסטרציה: Getty Images // "ההפצה פוגעת באופן אנוש בצעירות, ומשפיעה על חייהן ברשת ומחוצה לה"

כתב אישום נגד תושב נתניה: הקים, הפעיל וניהל קבוצותבטלגרםשהופצו בהן תמונות וסרטונים אינטימיים של עשרות נשים וצעירות ישראליות. כתב האישום, שהוגש היום (ראשון) בבית משפט השלום בנתניה נגד עידן הוכמן בן ה-23, מייחס לו שורה ארוכה של עבירות הטרדה מינית והתנכלות (על פי החוק המכונה "חוק הסרטונים") ופגיעה בפרטיות.

מהפרקליטות נמסר כי על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עורכי הדין איתי גוהר ומורן אשול, "הנאשם הקים וניהל קבוצות בטלגרם שבהן נהג להפיץ תמונות וסרטונים המתמקדים במיניות של נשים וצעירות ישראליות, ללא הסכמתן. לפרסומים צורפו, על פי רוב, תצלומים מתוך הפרופילים האישיים של אותן נשים וצעירות ברשתות החברתיות, המכילים את פרטיהן האישיים. זאת, לשם זיהוין ועל מנת להוכיח לחברי הקבוצות כי הנחזות בתכנים המיניים הן צעירות ישראליות אותנטיות". עוד צוין: "בקבוצות שניהל הנאשם היו חברים עשרות אלפי משתמשים, שנהגו לצפות בתכנים שהפיץ".

כחלק מהפעלת הקבוצות, הנאשם השתמש ב'בוט' שעל פי כתב האישום "איפשר לו להגדיל את מאגר התמונות והסרטונים של צעירות ישראליות שברשותו, ולהפיצו בקלות וביעילות".

מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ד"ר חיים ויסמונסקי: "הגשת כתב האישום מהווה צעד נוסף במאבק רשויות האכיפה נגד התופעה החמורה של הפצתתכנים מינייםשל נשים וצעירות ישראליות ללא הסכמתן. ההפצה פוגעת באופן אנוש בזהותן הווירטואלית של הצעירות, ומשפיעה על חייהן ברשת ומחוצה לה. בשנה החולפת, בעקבות פעילות משותפת של מחלקת הסייבר יחד עם מחלק הסייבר בימ"ר תל אביב שבמשטרת ישראל, הוגשו כתבי אישום נגד שמונה נאשמים שהפיצו תכנים מיניים באמצעות הטלגרם ופגעו במאות מתלוננות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר