"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עו"ד רוט: "לחשוף את ההקלטה המלאה שלא שודרה ב'עובדה'"

במכתב ששלח רוט לרשות השנייה, לקשת ולאילנה דיין, הוא דורש להעביר לידיו את חומרי השיחה המלאים והלא ערוכים שקיים עם צוות התוכנית "עובדה"

,עודכן
עו"ד אריאל רוט, מתוך תחקיר "עובדה" // צילום מסך מתוך התוכנית // עו"ד אריאל רוט, מתוך תחקיר "עובדה"

הרשות השנייה, חברת השידור "קשת" ואילנה דייןקיבלו היום (שלישי) מכתב מעו"ד אורי שנהר הקורא להם לחשוף את חומרי ההקלטה המלאים והלא ערוכים של עו"ד אריאל רוט, שהופיע בתחקיר "עובדה" בשבוע שעבר. התחקיר הציג כיצד רוט לכאורה היה מעורב ב"מזימה" של ראש הממשלה בנימין נתניהו ל"הפלת" שופטים.

במכתב, שנשלח על ידי רוט, נטען כי בתוכנית "הוצגו קטעים המסתכמים בשניות בודדות מתוך פגישה שארכה יותר משעה. קטעים אלו נערכו באופן מגמתי, בלי להציג את הקשר הפגישה ובלי להציג את השאלות והאמירות של 'אשת העסקים'. אין ספק כי אילו הייתה הקלטת מוצגת במלואה, ללא העריכה המניפולטיבית מאוד שבוצעה בה, היה כל צופה בתוכנית מבין כי לא הייתה 'מזימה' כלשהי, וכי ה'מזימה' היחידה שבעניין הייתה מצד התוכנית 'עובדה'".

עוד נכתב במכתב כי הדברים שעו"ד רוט אמר סולפו ו"גרמו לפגיעה קשה ובלתי מוצדקת בשמו הטוב". רוט מבקש באמצעות המכתב לקבל את חומרי ההקלטה המלאים תוך שבעה ימים כדי שיוכל להגיב עליהם בהקדם.

אין זו הפעם הראשונה שנגד אילנה דיין וצוות "עובדה" מועלות טענות לעריכה מגמתית - טענות שאף קיבלו תוקף בפסיקה של בית המשפט. כזכור, בשנת 2004 שודר ב"עובדה" תחקיר אודות פרשת וידוא ההריגה לכאורה שהתרחשה באותה השנה בנערה פלשתינית בת 14 בדרום רצועת עזה. בלב הפרשה עמד קצין צה"ל, סרן ר', שירה למוות באימאן אל-האמס אותה זיהה כדמות חשודה שהתקרבה לאזור סמוך למוצב שעליו פיקד, שהיה אסור לתנועה.

נגד סרן ר' הוגש כתב אישום אך הוא זוכה בבית דין צבאי. בהמשך, ר' תבע דיבה את מערכת "עובדה", וזו חויבה בידי בית המשפט לפרסם התנצלות ולפצות אותו.בסופו של דבר, התקבל הערעור של צוות התוכנית, בו נקבע כי הקצין יקבל פיצוי מופחת מכפי שנקבע לו תחילה וש"טלעד", גוף השידור אז של התוכנית, לא תחויב לשדר הודעת תיקון.

ממערכת "עובדה" נמסר בתגובה: "אחרי שאיים בהליכים משפטיים, המציא עורך הדין רוט באמצעות שותפיו הליך חדש ולא קיים של דרישה לחשיפת חומרים באמצעות מכתב פתוח. עו"ד רוט יודע היטב מה נאמר בפגישה ולכן הכחיש אותה עד לשידור. הוא אינו זקוק לתזכורת לדברים שאמר במהלכה, שעיקרם שודר ב'עובדה'. מערכת 'עובדה' עומדת מאחורי התחקיר ששודר, וככל שעו"ד רוט ירצה לברר לעומק את מה שנאמר ומה שלא נאמר בתכנית - הוא מוזמן לעשות זאת בדרך המלך".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר