"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחאת יוצרי הפרינג': "פתחו את האולמות"

אמני תיאטרון הפרינג' מתכננים הפגנת מחאה ברחבת הבימה • הבמאית נועה שכטר: "קשה מה שקורה פה, זו ממש תחושת אבל"

,עודכן
צילום: ואל יבניצקי // נועה שכטר מביימת, בימים טובים יותר

יוצרי הפרינג' בארץ מיואשים וכועסים. על אף שהם חושבים שאת היצירות שלהם אפשר להתאים למגבלות הקורונה ולהציג אותן בפני קהל מצומצם - אין להם אישור לעשות זאת.

את הכעס שלהם הם יבטאו ביום שני הקרוב ב־19:00 ברחבת היכל התרבות בתל אביב, בהפגנה שבה הם מתכוונים לשלב גם חלוקה של פרסי קיפוד הזהב להצגות הפרינג' המצטיינות של השנה.

את פרסיקיפוד הזהבמחלקים מדי שנה במקביל לפרסי התיאטרון הישראלי. כ־70 הצגות הוגשו השנה לפרס, אולם בשל הקורונה, רק 27 הצגות השאירו את המועמדות שלהן.

בשל השנה החריגה שעברה על יוצרי התיאטרון הוחלט השנה על מתכונת אחרת: במקום חלוקה של פרסים על פי קטגוריות, שבע הצגות יוכרזו כהצגות הנבחרות של השנה ויקבלו פרס כספי של 10,000 שקל כל אחת.

נועה שכטר (36) היא במאית ומחזאית שגם מרכזת את הפעילות של עמותת קיפוד הזהב. "הצגות שלי ושל חברים שלי הופסקו, כמובן, בעקבות הקורונה", היא אומרת. קשה מה שקורה פה. זו ממש תחושת אבל. מפחיד אותי שהקהל ישכח להיות קהל, ואנחנו חייבים להזכיר לו לצרוך את התרבות הזאת. עבורי תיאטרון זה כל עולמי, אני מתעסקת בו על כל גווניו".

לדבריה, "אני מרגישה שאני יכולה לעשות אדפטציה של ההצגה שלי לסלון או למרפסת אבל המצב כל כך לא יציב. יכול להיות שלאחר ההשקעה הזו - פתאום יהיה עוד סגר, וכל ההשקעה שלי תרד לטמיון. קשה ליצור בתקופה הזו".

על המתכונת השונה של חלוקת פרסי קיפוד הזהב השנה היא אומרת: "החלטנו לא לתת ליוצר, לתאורן או לשחקנית אלא להצגה עצמה. מטרת הפרס הכספי היא לאפשר ליוצרים לצלם את ההצגה או למצוא את הדרך להנגיש אותה לקהל בתקופה הקרובה. וגם לעודד קצת את היוצרים בתקופה הזאת. במקביל תהיה מחאה המונית ברחבת הבימה והיכל התרבות, להדגיש את המצב הלא הגיוני תחת השם 'תפתחו', תפתחו את ההצגות, האולמות, הדמיון.

"יהיו גם הרבה מופעים, קטעים ההצגות התחרות שיוצגו על הבמה. ביקשנו מכל הצגה שמועמדת לפרס להציג את המחאה שלה. אני מזמינה את כולם להגיע ביום שני למחאה שלנו כי אנחנו צריכים את הקולות של כולם".

נועה שכטר (שנייה מימין) בפרויקט המחזאים ב-2017 // צילום: יהושע יוסף
נועה שכטר (שנייה מימין) בפרויקט המחזאים ב-2017 // צילום: יהושע יוסף
את מצליחה לשמור על אופטימיות?

"אני אדם אופטימי מטבעי. לא הייתי מתעסקת באמנות אם לא הייתי כזאת, כי יש אופטימיות באמנות. אני רוצה להאמין שנחזור, אבל אני גם אמא לילדה בת שלוש וחייבת להתפרנס. היום זה היום הראשון שלי בעבודה ב'בהבימה שליחויות', משרד שליחויות של אמנים ויוצרים שהוקם בימי הקורונה על ידידניאל בוצר. למזלי דניאל הזמין אותי לעבוד במשרד, לעשות ניהול אדמינסטרטיבי. אני צרכתי תרבות מגיל כל כך צעיר. קשה לי המחשבה שהבת שלי לא תראה מספיק הופעות, סרטים, מופעי מוזיקה. אני דואגת לדור הזה, מה יהיה עליו?".טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר