"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אישום: רצח את סבו כי מנע ממנו להרוג חתולה

רפאל יונה, הנכד בן ה-21, נמצא על הרצף האוטיסטי וישהה במתקן פסיכיאטרי • לפי כתב האישום, "הוא התעלל בחתולי רחוב בחמש הזדמנויות שונות"

,עודכן
זירת הרצח (ארכיון) // זירת הרצח (ארכיון)

פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) הגישה היום (חמישי) כתב אישום לביהמ"ש המחוזי מרכז נגד רפאל יונה, בן 21 מראש העין, בגין רצח בכוונה תחילה של סבו מרדכי בן נון ז"ל וריבוי עבירות של התעללות בבעלי חיים.

על פי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד עדי ערד ב-16 באוקטובר, החליט יונה להרוג חתולה על מנת לאכול את בשרה. לצורך כך, ניסה להטביע את החתולה בצידנית.

הסב, שהבחין במעשיו, מנע ממנו לעשות כן. הנאשם, בתגובה, שבר חפצים שונים בבית ולא שעה לבקשתם של סבו וסבתו לחדול. המנוח ואשתו יצאו מהבית על מנת להתקשר למשטרה. משראה זאת הנאשם, גמלה בליבו ההחלטה להמית את סבו. הנאשם נטל סכין ממטבח ביתו, רץ לעברו של המנוח, דקר אותו במצחו בחוזקה וגרם למותו.

בנוסף, בחמש הזדמנויות נוספות במהלך השנה האחרונה הנאשם התעלל והתאכזר בחתולי רחוב. בהזדמנות אחת ניסה לשסף את גרונה של חתולה, בהזדמנות נוספת דקר חתולה באמצעות סכין בגבה ובשלוש הזדמנויות נוספות השתמש באבנים ובמגרפה.

"ביהמ"ש הורה על קבלת חוות דעת פסיכיאטרית"

בבקשת המעצר כתבה עו"ד ערד כי "נגד המשיב קמה עילת מעצר... שכן הוא ביצע עבירת רצח תוך שימוש בסכין, וזאת כלפי סבא שלו. מסוכנותו הגבוהה של המשיב מקבלת משנה תוקף לאור העובדה שהמשיב בחקירותיו מודה בביצוע העבירות תוך שהוא מתאר את ההנאה שהוא הפיק מביצוען ומצפייה בתיעוד שלהן".

מאחר שהצעיר מוכר לאגף הרווחה ולשירות הפסיכולוגי, טענת ההגנה העיקרית היא כי לא היה אחראי למעשיו. השופט עידו דרויאן-גמליאל קבע שבשלב זה הנאשם יישאר במתקן פסיכיאטרי. מעצרו יהיה מותנה באישור או בהחלטה נוספת של הפסיכיאטר המחוזי. השופט אסר לפרסם את התיעוד של הרצח שצילם הנאשם.

עו"ד גיא עין צבי, שמייצג את יונה מטעם הסנגוריה הציבורית: "כתב האישום הוגש היום. כבר מעיון בכתב האישום ניתן להתרשם מנסיבותיו המורכבות של המקרה הטרגי. מדובר בצעיר שנמצא על הרצף האוטיסטי ומתמודד עם מונמכות שכלית. בנוסף הוא נאלץ להתמודד עם נסיבות חיים קשות ביותר. לבקשתנו, בית המשפט הורה על קבלת חוות דעת פסיכיאטרית. עד קבלת חוות הדעת נלמד את חומר החקירה ונוכל להתייחס לדברים לגופם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר