"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

העתיד יחכה: ירידה חדה בהפקדות הציבור לקרנות הפנסיה

בדיקה של "אלטשולר שחם" מצאה: מאז פרץ משבר הקורונה נחתכו ההפקדות של הישראלים ב־4.5 מיליארד שקל • גובה הקצבה של מאות אלפי השוהים בחל"ת הולך ומצטמצם

,עודכן
קצבת הפנסיה תקטן בגיל הפרישה // צילום אילוסטרציה: // קצבת הפנסיה תקטן בגיל הפרישה, צילום: GettyImages

סקר שערך בית ההשקעות אלטשולר שחם מצא כי שליש מהציבור אינו מודע למצב הפנסיה שלו, ההפקדות לפנסיה ירדו ב־4.5 מיליארד שקלים בעקבות משבר הקורונה. ממצאי הסקר מתפרסמים כאן לראשונה ומהם עולה כי כשליש מהנשאלים לא פתחו בכלל את דו"ח הפנסיה השנתי שלהם, ושני־שלישים מהם כלל אינם מודעים לסוגי דמי הניהול בקרן הפנסיה שלהם.

84% מהנשאלים אינם מודעים לשיעורי התשואה שקרן הפנסיה שלהם עשתה בשנה האחרונה, וכ־90% הסכימו עם הטענה כי הם אינם מבינים את השפעת שיעור מהתשואה של הקרן שלהם על סכום הפנסיה שלו הם יהיו זכאים.

משבר הקורונה הוביל לגל חסר תקדים של מובטלים שבעל כורחם יצאו לחופשה ללא תשלום או פוטרו. בעוד הממשלה דאגה למובטלים להכנסה חודשית מובטחת של דמי אבטלה עד ליוני 2021, מרבית האנשים כלל אינם מודעים לעובדה שלאורך כל תקופת האבטלה, הם אינם זכאים להפרשות סוציאליות.

המשמעות היא חודשים ארוכים ללא הפקדות לקרן הפנסיה, קרן ההשתלמות וחסכונות ארוכי טווח - שאינם מעסיקים את הציבור ביום־יום, אך חשובים מאוד לעתידו, בפרט כשסיום המשבר אינו נראה בקרוב, ורבים טרודים בהווה.

יאיר לוינשטיין
יאיר לוינשטיין

לכן מרבית הציבור לא מנהל את קרנות הפנסיה בצורה אקטיבית, זאת על אף שמדובר בחיסכון ובהשקעה הגדולה ביותר שרובם יבצעו בחייהם. דמי האבטלה המובטחים עד ליוני 2021, אינם מעודדים את ציבור המובטלים להשיב לעצמם שכר עבודה מלא, הפרשות סוציאליות וכן להתפתח בקריירה.

החודשים הארוכים שבמהלכם עובדים נמצאים בחל"ת, עלולים בטווח הארוך להשפיע אנושות על יכולתם להשתלב חזרה בתפקידים אטרקטיביים בשוק העבודה, שכפועל יוצא תשפיע גם על החסכונות ארוכי הטווח של אותם מובטלים. לדברי יאיר לוינשטיין, מנכ"ל אלטשולר שחם גמל ופנסיה: "מדובר במאות אלפי אזרחים בישראל שקרן הפנסיה שלהם עלולה להצטמק משמעותית בזמן המשבר שסופו עוד לא נראה באופק והשלכותיו טרם ידועות במלואן".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר