"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התופעה המשונה של הקורונה

מחקר של אוניברסיטת ת"א מצא כי באחרונה חלה עלייה משמעותית בחריקת שיניים בלילה, ככל הנראה - בשל השלכות המגפה • בתקופת הקורונה חלה עלייה של 12% בשכיחות כאבי הפנים והלסת

,עודכן
חריקת שיניים לילית, צילום: GettyImages

השלכות נוספות של הקורונה על הבריאות: העלייה במתח ובחרדה בתקופת הסגר הראשון גרמה לעלייה בתופעה של חריקת שיניים בלילה, הידוק לסתות וכאבים באזור הפנים. כך נמצא במחקר שנערך באוניברסיטת תל אביב.

העלייה בתופעה ניכרה יותר בקרב נשים בהשוואה לגברים, ובקרב בני דור הביניים - גילי 55-35, בהשוואה לצעירים ולמבוגרים מהם. במסגרת עבודת המחקר שנעשתה בבית הספר לרפואת שיניים בפקולטה לרפואה, נחקרה תופעת כאבי פנים ולסתות בדגש על תסמונת בשם TMD - המתבטאת בכאבים כרוניים בשרירי הפנים ובמפרקי הלסת וכן תופעה של חריקת והידוק השיניים, שעלולה לגרום לנזק משמעותי לשיניים ולמפרקי הלסת. נמצא כי בקרב כלל האוכלוסייה השכיחות של כאבי פנים ולסת (תסמיני TMD) עלתה מכ־35% בעבר ל־47% בתקופת הקורונה; שכיחותו של הידוק שיניים בשעות היום עלתה מכ־17% ל־32%; וחריקת שיניים בלילה עלתה מכ־10% ל־36%.

בסך הכל נרשמה בישראל עלייה של 25%-10% בתסמינים אלה, המשקפים בין השאר מתח נפשי. אצל אנשים שסבלו מתסמינים אלה גם קודם לכן נרשמה עלייה של כ־15% בחומרתם.

החוקרים מצאו מתאם גבוה בין התסמינים לבין מגדר ורמת חרדה: נשים סובלות מהתסמינים הרבה יותר מגברים, ואנשים המצויים בחרדה נוטים לפתח אותם יותר מאלה שרמת החרדה שלהם פחותה. השאלון כלל כ־1,800 נבדקים בישראל ובפולין, והמאמר פורסם בכתב העת Journal of Clinical Medicine.

"ביטוי למצוקה נפשית"

החוקרות, ד"ר אלונה אמודי־פרלמן ופרופ' אילנה אלי מבית הספר לרפואת שיניים באוניברסיטת תל אביב, הסבירו כי "המחקר שלנו, שנערך בתקופת הסגר הראשון, מצא עלייה משמעותית בתסמונות המוכרות של כאבים בפנים ובלסתות, הידוק וחריקת שיניים, שיכולות להוות ביטוי לחרדה ומצוקה נפשית. מצאנו שנשים מועדות יותר מגברים לסבול מהתסמינים, וכי גילאי 55-35 סבלו מהם יותר מהאוכלוסייה הצעירה והמבוגרת. אנחנו סבורים כי הממצאים משקפים היטב את מצוקתם של בני דור הביניים, שהיו סגורים בבתיהם עם ילדים קטנים, ללא הסיוע הרגיל של סבים וסבתות, ובמקביל גם דאגו להוריהם המבוגרים, והתמודדו עם דאגות כלכליות ו/או עבודה מהבית בתנאים מורכבים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר