"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ארדואן הכריז חרם על תוצרת צרפת

נשיא טורקיה קרא לאזרחים שלא לקנות מוצרים צרפתיים וקרא למנהיגי אירופה והעולם המוסלמי: "חייבים לשים סוף לאג'נדה האנטי אסלאמית של מקרון"

,עודכן
נשיא טורקיה ארדואן // צילום: איי.פי // נשיא טורקיה ארדואן // צילום: איי.פי

נשיא טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן, הכריז על חרם עממי נגד מוצרים צרפתיים וקרא לתושבי ארצו שלא לרכוש מותגים ומוצרים מתוצרתה של צרפת, זאת לאחר שנשיא צרפת,עמנואל מקרון, הכריז על מאבק נגד הרדיקליזם הסלאמי בארצו.

ארדואן אמר את הדברים בטקס לציון פתיחת שבוע אירועי תרבות במרכז תרבות אסלאמי בבירה אנקרה, ואמר: "כמו שהם אומרים 'אל תקנו מוצרים טורקיים' בצרפת, אני אומר לכם כאן, אל תקנו מוצרים צרפתיים. פשוט אל תקנו מהם".

ארדואן התייחסלמצב בצרפתוקרא למנהיגי אירופה והעולם להתערב נגד מה שהוא מכנה "האג'נדה האנטי אסלאמית של הנשיא מקרון" ואמר: "עסקים ובתים מוסלמיים מותקפים מידי יום בצרפת. כנופיות פשיסטיות תוקפות בתי ספר מוסלמיים. אסור לנו לקבל זאת".

אתמול תקף הנשיא הטורקי את נשיא צרפת מקרון וחזר על דבריו מיום שבת כי לדעתו זקוק מקרון ל"הסתכלות נפשית". "מקרון כל הזמן צועק 'ארדואן, ארדואן', הגיע הזמן שיסתכל על עצמו ועל מעשיו", אמר ארדואן וטען כי מקרון "איבד את דרכו".

מפגינים בטורקיה נגד הנשיא מקרון // צילום: איי.פי
מפגינים בטורקיה נגד הנשיא מקרון // צילום: איי.פי

נשיא טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן, תקף ביום שבת את מקרון, באומרו כי "מה אפשר להגיד על מנהיג שמתנהג באופן הזה ומתנכל למיליונים בני אותה קבוצת מאמינים? שיעבור בדיקות נפשיות". דבריו של ארדואן, שתקף את מקבילו הצרפתי בשל צעדיו נגד הקיצוניות האסלאמית בצרפת, נאמרו במהלך נאום ששודר ברשתות הטלוויזיה בטורקיה. בתגובה, צרפת מסרה כי הדברים שנאמרו הם "בלתי מתקבלים על הדעת".

ארדואן המשיך לתקוף גם את שאר מדינות אירופה: "היא מביאה על עצמה את סופה בחזית שפתחה נגד המוסלמים והאסלאם. אם לא תפטור את עצמה מהמחלה הזו, אירופה תתפוצץ ותקרוס לתוך עצמה". למרות תחזיותיו הבוטחות של הנשיא הטורקי, ארצו היא זו שנמצאת כרגע בעיצומו של משבר כלכלי עמוק ואינפלציה דוברת. היום הגיעה הלירה הטורקית לראשונה ליחס של שמונה לירות לדולר.

נשים טורקיות לצד בנק טורקי המציג את שערי החליפין באדום // צילום: רויטר
נשים טורקיות לצד בנק טורקי המציג את שערי החליפין באדום // צילום: רויטר

טורקיה עצמה סובלת מחרם ערבי הולך ומתגבר, זאת בשל ניסיונותיו של ארדואן להתערב בנעשה בעולם בסוריה ובלוב והסירוב שלו לשתף פעולה עם משטרים ערבים כמו סעודיה ומצרים. נתונים שפורסמו בשבוע שעבר מראים על ירידה חדה של עשרות אחוזים ברכישת המוצרים מטורקיה במדינות ערב כמומרוקו, אלג'יריה, מצרים וערב הסעודית. מדובר בשווקי מפתח עבור הכלכלה הטורקית, הנשענת בכבדות על ייצור מוצרי צריכה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר