"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרס נובל לשלום הוענק לתוכנית המזון של האו"ם

התכנית זכתה בפרס היוקרתי בעקבות הובלת המאמץ במלחמה ברעב ברחבי העולם, ובשל פעילותה נגד הניסיון להשתמש ברעב ככלי נשק במלחמות ובסכסוכים

,עודכן
פרס נובל // צילום: איי.פי // פרס נובל

ועדת פרס נובל לשלום הכריזה היום (שישי) כי הפרס שנחשב כיוקרתי ביותר בעולם הוענק לתוכנית המזון העולמית של האו"ם. התוכנית מובילה את המאמץ הבינלאומי במלחמה ברעב ברחבי העולם, ופועלת נגד הניסיון להשתמש ברעב ככלי נשק במלחמות ובסכסוכים.

צילום: רויטרס

יו"ר ועדת פרס נובל, בריט רייס-אנדרסן, אמרה בעת ההכרזה: "הצורך בסולידריות בינלאומית ובשיתוף פעולה רב-צדדי בולט מתמיד. תוכנית המזון העולמית ממלאת תפקיד מרכזי בשיתוף פעולה רב-צדדי בהפיכת הביטחון התזונתי לכלי של שלום".

רייס-אנדרסן הדגישה כי התפרצות מגפת הקורונה הגבירה את הרלוונטיות של תוכנית המזון העולמית. "המגיפה גרמה לעלייה משמעותית במספר קורבנות הרעב בעולם", אמרה. "עד ליום שבו יהיה לנו חיסון נגד הנגיף, מזון הוא החיסון הטוב ביותר נגד כאוס".

השנה הוגשו שמותיהם של 318 מועמדים, רשימת המועמדים הרביעית בגודלה בכל הזמנים, בהם 211 אישים ו-107 ארגונים. לפי ההערכות,הפייבוריטים הגדוליםלזכייה היו "ארגון הבריאות העולמי", אך הארגון עצמו נתקל בבעיה מפני שלפי הדיווחים כלל לא ידוע אם מועמדותו הוגשה בזמן. נגיף הקורונה הוגדר כמגפה ב-11 במרץ, והתאריך האחרון להגשת מועמדות לפרס השנה היה ב-31 בינואר. כמו כן, חברי הוועדה יכולים להגיש הצעות משלהם רק אחרי הפגישה הראשונה שנערכת בחודש פברואר.

כזכור, ארגון הבריאות העולמי זכה לביקורת חריפה מצד הנשיא טראמפ על דרך הטיפול בהתפרצות המגיפה, ואף הואשם בשיתוף פעולה עם סין והסתרת מידע על התפרצות הנגיף, והנשיא אףעצר את המימון האמריקנילארגון.

טדרוס אדהנום גברייסוס, מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי // צילום: רויטרס
טדרוס אדהנום גברייסוס, מזכ"ל ארגון הבריאות העולמי // צילום: רויטרס

גם ראש ממשלת ניו זילנד,ג'סינדה ארדרן, הוזכרה כמועמדת בולטת נוספת לפרס בשל הצלחתה להתמודד עם נגיף הקורונה, אך חוסר המעורבות שלה באמנות העולמיות הגדולות פגע לדעת המומחים בסיכוייה לזכות בפרס.

מועמדת בולטת נוספת הייתה פעילת האקלים גרטה תונברג, אשר נחשבה לפייבוריטית גם בשנה שעברה, אך לבסוףהפסידה את הפרסלראש ממשלת אתיופיה אביי אחמד, שפעל לכינון הסכם הפיוס עם אריתריאה - אחרי סכסוך של 20 שנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר