פתיחת שנת הלימודים הייתה זרז משמעותי בהתפשטות מגפת הקורונה בישראל, כך קבע היום (שני) דו"ח אמ"ן ומשרד הבריאות. על פי הנתונים, העלייה בתחלואה ניכרת בגילי 15 עד 17 במגזר הכללי ו-12 עד 17 בקרב החברה הערבית והציבור החרדי. נציין כי בדיוני קבינט הקורונה עושים שימוש רב בנתונים ממרכז הידע למאבק בנגיף.
צילום ארכיון: לע''מ
על פי מסקנות אגף המודיעין, נכון להחזיר את בתי הספר לפעילות באופן מדורג בסוף הסגר השני. על הלימודים להיפתח תחילה בקרב שכבות הגיל הנמוכות ותוך הקפדה על קפסולות והפרדת כלל המסגרות והמתחמים.
בהמשך, לאחר תקופת זמן לניתוח ההשפעות, ניתן לשקול את החזרת כיתות ד' עד ו'. רק לבסוף בהינתן מגמת תחלואה יציבה ונמוכה במדינה, הדו"ח ציין כי יש לבחון את החזרת תלמידי חטיבות הביניים באופן הדרגתי ומבוקר.
על הלימודים בתיכון כתבו מחברי הדו"ח: "לאור הנתונים המדאיגים לגבי תחלואת גילי התיכון, יש לשקול היטב את חזרתם ללימודים פרונטליים בתקופה הקרובה ולוודא היערכות ומוכנות ללימודים מקוונים לפרק זמן ממושך - שבועות ארוכים וייתכן אף חודשים".
המלצה נוספת של מרכז הידע היא לקיים מדיניות של איסוף דגימות מצוותים חינוכיים ומעקב אחר מגעים שהתגלו במוסדות החינוך לאחר פתיחת שנת הלימודים. בערים שימשיכו להיות אדומות לקראת מועד ההקלות, החוקרים המליצו שלא לפתוח כלל את מערכת החינוך.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו