"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הקיצוץ בדרך: מרתון של פגישות במשרד האוצר

אחרי ארוחת החג - הגיע הזמן להדק את החגורה • שר האוצר נפגש עם בכירי משרדו ועם הנגיד סטנלי פישר • על הפרק: קיצוץ של כ־10 מיליארד שקלים השנה

,עודכן
צילום: אורי לנץ // לפיד

אם בארוחת החג הרשיתם לעצמכם לשחרר מעט את החגורה, מתברר שכעת הזמן להדק אותה בחזרה. שר האוצר יאיר לפיד קיים שלשום, לפני כניסת החג, מרתון של פגישות עם בכירי משרדו וכן עם הנגיד סטנלי פישר בנושא הגירעון והקיצוצים הנדרשים בתקציב.

"אני מודאג מאוד מהנתונים הכלכליים המוצגים בפניי. נוסף על תמונת האוברדרפט הקשה העולה מנתוני התקציב, הנתונים הכלכליים מדאיגים ויש צורך בטיפול מיידי", ציין לפיד לאחר הפגישות. בדיונים השתתף גם ראש המטה של לפיד, דני וסלי, ומעת לעת הצטרף לדיונים סגן שר האוצר מיקי לוי.

בהודעה שפירסם לאחר הפגישה עם הנגיד, שהיא השנייה ביניהם בתוך שבוע, הבהיר לפיד כי יהיה צורך בסידרת גזירות וקיצוצים כדי להחזיר את הכלכלה לדרך הנכונה. "טרם התקבלו החלטות מפורטות בנוגע לצעדים הנדרשים. כשאסיים את הדיונים עם ראשי האוצר ועם ראש הממשלה, אפנה לציבור הישראלי ואציג לו את מצב המשק ואת ההכרעות הנדרשות כדי להחזירו לדרך הנכונה", אמר.

בברכה לחג בדף הפייסבוק שלו כתב לפיד "אעשה באוצר דברים נכונים למען העתיד, גם אם הם לא פופולריים".

שר האוצר לא הסתפק בשמיעת האתגרים מבית, ולאחר הפגישה עם פישר שוחח בטלפון עם עמיתו האמריקני, שר האוצר ג'ייקוב לו, ודן עימו באתגרים הכלכליים הגלובליים.

בכירי אגף התקציבים הציגו לשר האוצר כמה חלופות לקיצוצים. מדובר בקיצוץ של 10 מיליארד שקלים השנה ושל עוד 20 מיליארד שקלים ב־2014. חלק מהגזירות העומדות על הפרק: העלאת המע"מ באחוז נוסף ל־18%, ביטול הפטור ממע"מ על פירות וירקות וביטול הפטור ממע"מ באילת. הכבדת המע"מ צפויה להכניס לקופת האוצר 7-6 מיליארד שקלים בשנה.

כמו כן, לפיד מסמן דרך מרכזית נוספת לשיפור נתוני הכלכלה - החזרת החרדים והערבים לשוק העבודה. "אני מודאג משיעורי ההשתתפות הנמוכים של הערבים והחרדים בשוק העבודה", אמר לפיד. לדבריו, "הנתונים הללו מקשים מאוד על הכלכלה הישראלית, ויש לטפל בהם באופן דחוף על ידי צירופן של האוכלוסיות הללו לשוק העבודה".

לפי הנתונים של דו"ח טרכטנברג שהוצגו בפני לפיד, 56% מהגברים החרדים בגילי העבודה 35-64, אינם עובדים לעומת שיעור אי תעסוקה של 15% בקרב גברים יהודים חילונים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר