"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האו"ם יקים מנגנון לפינוי חולים ומלוויהם מחוץ לרצועת עזה

לפי תוכניתו של שליח האו"ם למזה"ת, הארגון יוכל לטפל ביותר פניות סיוע שהוגשו על ידי פלשתינים • במקביל, בישראל מבצעים הערכות מצב קבועות על התפשטות הקורונה ברצועה

,עודכן
כוחות מערכת הביטחון הפלשתיניים בכניסה לבית חולים ברצועת עזה, בחודש שעבר // כוחות מערכת הביטחון הפלשתיניים בכניסה לבית חולים ברצועת עזה, בחודש שעבר

שליח האו"ם למזרח התיכון, ניקולאי מלאדנוב, הודיע היום (שני) על הקמת מנגנון זמני לפינוי חולים מרצועת עזה ומלווים שלהם לקבלת סיוע רפואי מחוץ לרצועה.

עד היום, חלק החולים שפונו מהרצועה הועברו לישראל וחלק לבתי חולים פלשתיניים, ולפי התוכנית המצב ימשיך להישאר כך. ההבדל הוא שאם בעבר ישראל היתה מקבלת את הפניות אך ורק דרך הוועדה האזרחית הפלשתינית, אז מטרת הקמת מנגנון התיאום של האו"ם, בעזרת הנציבות שלהם שיושבת בתוך הרצועה, היא להצליח לטפל ביותר פניות סיוע של פלשתינים בכך שהם יהוו חוט מקשר נוסף לישראל.

בה בעת, לתושבי הרצועה תישמר האפשרות, באופן אישי או דרך ארגונים, לפנות לישראל שלא באמצעות האו"ם. בד בבד, בישראל מבצעים הערכות מצב באופן קבוע כדי לבחון את מצב התפשטות נגיף הקורונה ברצועה. לפי שעה, חמאס בוחרים להסתדר בכוחות עצמם עם התפרצות הנגיף ברצועה, בלי מעורבות ישראלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר