"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"יותר מסוכנות מקורונה": מאבק במגפת תאונות הילדים

הרופאים שנלחמים בקורונה מבהירים: תאונות הילדים הן מגפה קטלנית לא פחות • מנכ"לית "בטרם": "ניתן למנוע את התאונות ע"י שמירה על סביבה מותאמת"

,עודכן
מתוך קמפיין ארגון "בטרם", צילום: באדיבות ארגון "בטרם"

למעלה מ-100 ילדים מתים מדי שנה בתאונות שמתרחשות בבית ומחוצה לו, כך עולה מנתונים של ארגון "בטרם לבטיחות ילדים". מנכ"לית הארגון אורלי סילבינגר מוסיפה: "תאונות מסוכנות לילדים יותר מקורונה וממחלות דומות".

חברת open הפקה: אוג בימוי: יעל אלרוד

למאבק בתאונות הילדים - שהן הגורם השלישי לתמותת ילדים - מצטרפים גם הרופאים שנאבקים בהתפשטות הקורונה בישראל: מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא פרופ' גליה רהב, מנכ"ל אסותא פרופ' שוקי שמר, מנהל בית החולים ספרא לילדים בשיבא ד"ר איתי פסח, ומנהלת המרכז הרפואי שמיר - אסף הרופא ד"ר אסנת לבציון-קורח.

"גם אם תשטפו ידיים, תעטו מסכה ולא תצאו מהבית - זה יכול לקרות לכם. מתאונות מתים כ-116 ילדים בשנה", מבהירים הרופאים.

עוד בנושא:

• בעשור האחרון: 38 ילדים נהרגו בגן

• מה משותף לילדים שפיתחו סיבוכי קורונה?

• מחקרים חדשים: ילדים מעל גיל 10 מידבקים בקורונה כמו מבוגרים

מחקר שערכו בארגון "בטרם" בשנים 2017-2015 הראה כי "תאונות בבית ומחוצה לו היוו את סיבת המוות השלישית בהיקפה בגילאי 14-0, עם 213 מקרי מוות (שיעור תמותה של 2.9 ל-100 אלף ילדים)", מוסרים בארגון. "דלקת ריאות ושפעת, לעומת זאת, היוו הסיבה השביעית בהיקפה, עם 29 מקרי מוות (שיעור תמותה של 0.4 ל-100 אלף ילדים). כלומר, סיכוייו של ילד בגיל 14-0 למות מהיפגעות בלתי מכוונת הינו פי 7.25 מסיכוייו למות מדלקת ריאות או משפעת".

בארגון מוסיפים כי "המחקר אינו כולל נתוני קורונה מכיוון שמדובר בנתונים שטרם עובדו. עם זאת, עד כה בישראל לא נרשם מקרה תמותה של ילד מקורונה. אולם מתחילת השנה נהרגו 52 ילדים, בין היתר משכחה ברכב, טביעה, חנק, הרעלה, התחשמלות ותאונות דרכים".

סילבינגר: "בימים אלה כולנו ממוקדים בחשש מקורונה, אך כאשר מדובר בילדים חשוב להבין שתאונות מסוכנות לילדים יותר מקורונה ומסכנות דומות. כמו שאנחנו מגנים על עצמנו מפני קורונה ומנסים לצמצם סיכון על ידי עטיית מסכה, שמירה על היגיינה וריחוק חברתי - כך גם ניתן למנוע תאונות ילדים באמצעות שמירה על סביבה מותאמת ואימוץ הרגלי התנהגות בטוחה. אל תגידו לי זה לא יקרה. באחריותנו למנוע את האסון הבא".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר