לגמר ליגת האלופות 2020 היו הרבה מאוד תרחישים אפשריים נוכח אירועי העונה. לפני הכל, ובעקבות כמויות השערים שכבשו פ.ס.ז' ובאיירן מינכן, הציפייה המרכזית הייתה למשחק רב שערים. 2:3 במינימום, 4:5 במקסימום. גול אחד לפחות של רוברט לבנדובסקי היה גם הוא אופציה סבירה - בכל זאת האיש כבש העונה בכל משחק באלופות - כך גם הצגה של ניימאר, פריצה סוחפת של קיליאן אמבפה או איזה בישול של תומאס מולר או אנחל די מריה.
אלא שהרבה דברים שהיו אמורים לקרות במשחק הזה לא קרו, וכיאה לגמר של העונה הכי משוגעת בתולדות המפעל, הדבר היחיד שקרה הוא זה שאף אחד לא ציפה לו. שער אחד של קינגסלי קומאן היה זה שחרץ את גורל הגמר הזה והעניק לבאיירן מינכן גביע אלופות שישי במספר וראשון מאז 2013.
_0.jpg)
תוצאת הסיום מתעתעת. זה היה גמר אדיר, קצבי, ואיכותי בצורה יוצאת דופן. היציעים הריקים באיצטדיון האור בליסבון לא השפיעו כלל על שחקני שתי הקבוצות שבמשך 90 דקות נלחמו על כל כדור וסיפקו קרב טקטי מזהיר. הקרב הזה התחיל כבר עם דפי ההרכבים. בעוד שתומאס טוכל החזיר לשער את קיילור נבאס שהתאושש מפציעה, האנזי פליק הפתיע כשבחר בקינגסלי קומאן על חשבונו של איבן פרישיץ' באגף שמאל.
הבחירה הזאת תתברר בהמשך כהברקה של המשחק. ב-45 הדקות הראשונות באיירן הייתה זאת שהחזיקה בכדור, אך פ.ס.ז' הייתה המסוכנת יותר. עם יציאות מהירות להתקפות מתפרצות, אלופת צרפת הצליחה לסדר מצב נוח לכל חברי השלישייה הקדמית – ניימאר, די מריה ואמבפה – אך שניים נעצרו אצל נויר והארגנטינאי בעט לשמיים. מנגד, האיש המסוכן היה רוברט לבנדובסקי שפעם אחת נעצר במשקוף ופעם שנייה אצל נבאס.
.jpg)
המחצית השנייה הייתה כבר יותר חמה ואלימה. עבירות נעשו, כרטיסים צהובים נשלפו, והיה ברור שצריך משהו מיוחד כדי לשים כדור ברשת. הדבר הזה הגיע בדקה ה-59, אז יושוע קימיך שלח כדור מבריק לראשו של קומאן שנגח פנימה. היה זה שערו השלישי העונה באלופות של הצרפתי שגדל בפ.ס.ז'. לאחר השער, באיירן צופפה את ההגנה, תסכלה את ניימאר ואמבפה והרבה בזכות נויר המצוין מנעה מפ.ס.ז' שער לראשונה אחרי 34 משחקי אלופות. חשוב מכך, היא גם מנעה ממנה זכייה ראשונה במפעל.
לסיכום: עונת 2020 של ליגת האלופות הייתה מיוחדת, יוצאת דופן ובלתי נשכחת – וכך גם משחק הגמר. הפגרה בת החמישה חודשים הוסיפה מימד של געגוע; טורניר שמונה האחרונות בליסבון הוסיף ארומה של טורניר בינלאומי המתקיים פעם בארבע שנים, ואפילו העובדה שלא היה קהל ביציעים הפכה שולית נוכח רמת הכדורגל. אין ספק, זאת הייתה עונה מטורפת ומרגשת, אבל כולנו תקווה שהעונה הבאה כבר תהיה רגילה, כמו פעם, בלי קורונה ועם קהל.

הרכבים
פ.ס.ז’: קיילור נבאס, טילו קהרר, טיאגו סילבה, פרסנל קימפמבה, חואן ברנאט, אנדר הררה, מרקיניוס, לאנדרו פארדס, אנחל די מריה, ניימאר וקיליאן אמבפה.
באיירן מינכן: מנואל נוייר, ג’ושוע קימיך, ג’רום בואטנג, דויד אלאבה, אלפונסו דייויס, טיאגו אלקנטרה, לאון גורצקה, סרג’ גנאברי, תומאס מולר, קינגסלי קומאן ורוברט לבנדובסקי.

מהלך המשחק
דקה 1: השופט האיטלקי דניאלה אורסטו הוציא את המשחק לדרך!
דקה 15: מסירה נהדרת הגיעה לאמבפה בתוך הרחבה, אבל קימיך בלם אותו היטב.
דקה 18: הזדמנות נהדרת לפ.ס.ז': אמבפה העביר לניימאר, הברזילאי נבלם אצל נוייר אבל הכדור חזר אליו, אבל גם לבעיטה השנייה השוער הגיע והוציא לקרן.
.jpg)
דקה 22: לבנדובסקי קיבל כדור עם הגב לשער במרכז הרחבה, הסתובב מצויין אבל הכדור שבעט פגע רק בקורה.
דקה 23: אנדר הררה מצא את די מריה, שבעט מעל השער.
דקה 31: קיילור נבאס עצר נגיחה מצוינת של לבנדובסקי.

דקה 38: קימיך הגביה כדור חופשי משמאל, אבל שחקני באיירן לא הצליחו להשיג את היתרון.
דקה 45: אמבפה קיבל כדור נהדר במרכז הרחבה מהררה אבל בעט ישר לידיים של נוייר.
דקה 45+1: קהרר הפיל את קומאן ברחבה, אבל השופט לא שרק.
דקה 46: טיאגו אלקנטרה מסר לדייויס, שבעט מרחוק אבל נבלם
דקה 59: גול! קימיך הגביה כדור מצוין מימין, קומאן עלה ונגח פנימה את השער הראשון במשחק. 0:1 לגרמנים.
_0.jpg)
דקה 61: קומאן קיבל תנופה מהשער, ומסירת רוחב נהדרת שלו ללבנדובסקי נבלמה אצל קימבמפה.
דקה 61: עוד פעם קומאן, שקיבל מסירה ממולר, אבל הפעם טיאגו סילבה הציל את פ.ס.ז' מספיגת השער השני.
דקה 70: די מריה העביר בין הרגליים של אלאבה, מרקיניוס בעט אבל נוייר הדף לקרן.
דקה 74: ברנאט השאיר לניימאר, שבעט מרחוק והכדור שלו הלך מעל השער.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו