"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גמזו בקבינט הקורונה: המצב חמור, קצב התמותה עומד על כ-400 נפטרים בחודש

הממונה על המאבק בנגיף הציג לקבינט הקורונה את תמונת המצב, והבהיר: "יש לעצור לחלוטין את הטיסות לאומן מחשש להדבקה המונית" • גמזו הציג כמה מתווים לבלימת התחלואה, ולא שלל אפשרות של סגר בחגים • "רוב הציבור ממושמע, אך יש מיעוט חוצה מגזרים שמקדם את ההדבקה"

,עודכן
צילום: אורן בן חקון // גמזו הציג את המתווים

פרופ' רוני גמזו, ממונה הקורונה, הציג היום (חמישי) לקבינט הקורונה שני מתווים להתמודדות עם התחלואה ולהימנעות מסגר. גמזו שיקף לשרים את מצב התחלואה הקשה, כאשר מדי יום אנו עדים ל- 1500 נדבקים בממוצע.

משמעות הדבר, על פי גמזו, היא כ-40 חולים קשים חדשים מידי יום כ- 400 נפטרים בחודש. גמזו אמר בסיום ישבת הקבינט: "שרי הקבינט הביעו תמיכה גורפת במתווה שהצגתי להם ובהימנעות מסגר". בדבריו הדגיש גמזו כי "רוב הציבור ממושמע, אך יש מיעוט חוצה מגזרים שמקדם את ההדבקה"

כמו כן, גמזו קרא לעצור את הטיסות המסורתיות לאומן מחשש לאירוע הדבקה המוני: "על הממשלה להנחות את רשות שדות התעופה למנוע קיום טיסות ישירות לאוקראינה מסיבות בריאותיות". ציין כי הוא מקווה שמנהיגי שתי המדינות יפעלו לעצירה מוחלטת של המשלחות לאומן השנה, מתוך גילוי אחריות לבריאות הציבור.

המתווחים של גמזו - לשגרה ולחירום

המתווה הראשון שהציג גמזו הוא "שגרת המאמץ מבלימה לשליטה". המתווה כולל המשך בניית תשתיות – ובכלל זה המערך הצבאי לחקירות אפידמיולוגיות, כניסה מסיבית של פיקוד העורף לניהול האירוע בעשרות רשויות מקומיות, הפעלה מלאה של תוכנית "הרמזור" ברשויות המקומיות.

עיקרי המתווה למצב שגרה
עיקרי המתווה למצב שגרה




במתווה הזה בתי הספר צפויים להיפתח ב- 1 בספטמבר, על פי מתווה שאושר עד כה, לפיו בכיתות הגבוהות הלימודים יהיו בקפסולות יומיים בשבוע, והשאר בזום. המטרה היא להחזיר את הפעילות במשק לשגרה. עם זאת, במתווה זה ההמלצה היא לא לאפשר את פתיחת שנה"ל בערים שבהן התחלואה גבוהה. כעשרה ימים תחילת השנה, תיעשה בחינה מחודשת של המצב ובאם תחול החמרה בממדי התחלואה, או אפילו עמידה במקום, אזי יקבע דיון להיערכות לקראת חגי תשרי במתווה הגבלות שיוחלט בהמשך.

שינוי במתווה, במידה ויעשה יבוצע אך ורק משיקולים רפואיים, וכאשר: בתי החולים ירימו דגל אדום ויצביעו על אי ספיקה או בשל עלייה בהיקף התחלואה.

עוד בנושא:

הקורונה בישראל: בדרך ל-100 אלף חולים מאומתים

אם לא נוריד את שיעור התחלואה - מערכת הבריאות תקרוס

"הורדנו את התחלואה בערים האדומות"

המתווה השני הוא "הריסון המהודק", המותאם למצב בו התחלואה תמשיך לעלות המערכת הרפואית תתקשה להתמודד עם מספר החולים. המתווה הנ"ל הוא נוקשה בהרבה וכולל הגבלת תנועה של 500 מטר בערים האדומות, סגירה של המסחר, בתי קפה, קניונים, פעילות פנאי ועוד. העבודה במגזר הציבורי תהיה במתכונת חירום, ואילו במגזר הפרטי בהיקף של 30%.

עיקרי המתווה לעת חירום
עיקרי המתווה לעת חירום

בתום הצגת המתווים, אמר גמזו: "אני משוכנע כי מודל הרמזור לרשויות המקומיות יאושר בהתאמות שיידרשו, ובלבד שבריאות הציבור תישמר ושלא יוטלו הגבלות שאינן מותאמות לתחלואה המקומית". עוד הוסיף כי הדגש בכל התוכניות היא להמשיך והלגן על האוכלוסיית הקשישים.

תחלואת הקורונה בישראל ממשיכה לעלות: על פי נתוני משרד הבריאות שפורסמו הערב (רביעי), 1,645 אובחנו ביממה האחרונה. נתון לעכשיו, בישראל ישנם 23,870 חולים פעילים בקורונה. מספר המתים מהמחלה בישראל עומד על 795, מתוכם 11 נפטרו מחצות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר