"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האבטלה במגמת עלייה: 10.3% נעדרו מהעבודה ביולי

המשבר בשוק העבודה מחמיר • סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מצביע על מגמת החרפה במחצית השנייה של החודש • בתוך שבועיים הפכו 20,000 איש לבלתי מועסקים - ובסך הכל 209,200 איש

,עודכן
תור בלשכת התעסוקה // צילום: יהושע יוסף

המשבר הכלכלי החמור בעקבות מגיפת הקורונה מחמיר בתחום שוק העבודה. כך עולה מנתוני סקר כוח אדם למחצית השנייה של חודש יולי שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

מנתונים אלה עולה כי בחודש יולי עמד שיעור הבלתי מועסקים מכוח העבודה בקרב בני 15 ומעלה על 5.1%, כלומר 209,200 איש; זאת, לעומת 4.7% בחודש יוני, כלומר 191,900 איש. השיעור מכוח העבודה של המועסקים שנעדרו זמנית מעבודתם כל השבוע בגלל סיבות הקשורות בנגיף קורונה, בתוספת לאלה הבלתי מועסקים, עמד על 10.3% בחודש יולי, כלומר 421,900 איש לעומת 9.8% בחודש יוני - 400,400 איש.

השיעור מכוח העבודה של ה"לא משתתפים בכוח העבודה" שהפסיקו לעבוד בגלל פיטורים או סגירת מקום העבודה בחודשים מרץ עד יולי בתוספת למועסקים שנעדרו זמנית מעבודתם כל השבוע בגלל סיבות הקשורות בנגיף קורונה וכן הבלתי מועסקים עמד על 11.9% - 496,600 איש לעומת 11.5% בחודש הקודם - 480,500 איש.

באשר למחצית השנייה של יולי לעומת המחצית הראשונה של החודש, בקרב בני 15 ומעלה עמד שיעור הבלתי מועסקים מכוח העבודה על 5.7%, שהם 230,500 איש לעומת 5.2% במחצית הראשונה של החודש - 210,200 איש. שיעור כוח העבודה של המועסקים שנעדרו זמנית מעבודתם כל השבוע בגלל סיבות הקשורות בקורונה בתוספת לבלתי מועסקים עמד על 10.9% שהם 437,800 איש לעומת 10.5% במחצית הראשונה של יולי - 426,900 איש.

עוד בנושא:

• המשבר בתעשייה: "רבבות עלולים לאבד עבודתם"

• משבר הקורונה: "רק 42% מתוכניות הסיוע מומשו"

• בנק ישראל: הסיוע למשק - נמוך; האוצר: דו"ח לא רציני

שיעור כוח העבודה של הלא משתתפים בכוח העבודה שהפסיקו לעבוד בגלל פיטורים או סגירת מקום העבודה בחודשים מרץ-יולי 2020 בתוספת למועסקים הנעדרים זמנית מעבודתם כל השבוע בגלל סיבות הקשורות בנגיף קורונה וכן מספר הבלתי מועסקים עמד על 12.4%, כלומר 510,100 איש לעומת 12.3% במחצית הראשונה של יולי - 511,000 איש.

באשר לתכונות כוח העבודה במחצית השנייה של יולי, עולה כי בני 15 ומעלה הם 6,452,200 איש ומהם 62.5% נמצאים בכוח העבודה. מדובר ב־3,801,000 מועסקים ו־230,500 בלתי מועסקים. 2,420,700 אינם בכוח העבודה, מהם, 72,300 המהווים 3% שהפסיקו לעבוד בגלל פיטורים או סגירת מקום העבודה בחודשים מרץ עד יולי. מאלה שעבדו נעדרו זמנית מעבודתם כל השבוע 12.8% כלומר 486,400 איש.

מבחינת תכונות כוח העבודה בחודש יולי עולה כי בני 15 ומעלה הם 6,624,200 איש. מהם, 61.8% נמצאים בכוח העבודה.

מדובר ב־3,887,500 מועסקים ו־209,300 בלתי מועסקים. 2,527,400 אינם בכוח העבודה, מהם, 74,700 המהווים 3% שהפסיקו לעבוד בגלל פיטורים או סגירת מקום העבודה בחודשים אלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר