"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סופה של תיאוריית "חסינות העדר"

כלא סן קוונטין בקליפורניה הפך באופן לא מתוכנן לזירת ניסוי, כשרוב האסירים חלו בקורונה • התוצאות חד-משמעיות: "חסינות עדר" לא קיימת ומובילה לאסון

,עודכן
כלא סן קוונטין בקליפורניה // צילום: איי.פי // כלא סן קוונטין בקליפורניה // צילום: איי.פי

מה ניתן ללמוד מטרגדיה? כלא סן קוונטין הידוע לשמצה במדינת קליפורניה חווה התפרצות קשה של נגיף הקורונה שעשתה שמות באוכלוסיית האסירים. אך מעבר לאסון האנושי הכבד, ניתן ללמוד מאופי ההתפרצות לא מעט על הנגיף ועל הסכנות שהוא טומן בחובו.

הנגיף, שהתפשט במהירות בכלא הוותיק ביותר במדינה, התגלה בקרב 2,200 אסירים מתוך אוכלוסייה כללית של 3,260 אסירים וסוהרים. 25 בני אדם, בהם סוהר אחד, מתו ממנו.



נתוני התמותה הגבוהים - יותר מאחוז מכלל הנדבקים בנגיף - מפתיעים במיוחד לאור העובדה שאוכלוסיית הכלא צעירה בהרבה מהאוכלוסייה הכללית מחוץ לכלא, דבר שצפוי היה להוריד את שיעורי התמותה.

חוסר היכולת לבודד את האסירים לצד סירובם של השלטונות במדינה לאפשר לחלק מהאסירים להשתחרר למעצר בית, גרם להתפשטות מהירה בהרבה בקרב תושבי הכלא מאשר באוכלוסייה הכללית.



אסירים בכלא סן קוונטין // צילום: איי.פי
אסירים בכלא סן קוונטין // צילום: איי.פי

כעת מומחים סבורים כי ה"ניסוי" הלא מתוכנן שהתרחש בכלא מוכיח כי תאוריית "חסינות העדר", לפיה יש לבטל את הגבלות הקורונה ולאפשר למספיק בני אדם להידבק על מנת להגיע לחסינות כללית לנגיף בטרם יפותח חיסון, מסוכנת מאוד ואינה יעילה.

שיעור התמותה מהנגיף בכלא סן קוונטין מתרגם ל-767 מתים לכל 100,000 בני אדם. אם לתרגם את שיעור התמותה הזה עבור אוכלוסייה בסדר גודל של מדינת ישראל, מדובר בכ-70,000 מתים, יותר מפי שניים הרוגים בכל מלחמות ישראל ופעולות האיבה יחד.



הפגנה למען שחרור אסירים מכלא סן קוונטין // צילום: איי.פי
הפגנה למען שחרור אסירים מכלא סן קוונטין // צילום: איי.פי

ד"ר ג'ורג' רות'פורד, אפידמולוג וחוקר נגיפים באוניברסיטת סן פרנסיסקו אמר לעיתון האמריקני "לוס אנג'לס טיימס" כי "על מנת לגיע לסוג כלשהו של חסינות עדר צריך שיותר מחמישים אחוזים מהאוכלוסייה ידבקו בנגיף. מה שקרה בכלא סן קווינטין מוכיח כי אין דרך לעשות זאת מבלי לקבל שיעורי תמותה אדירים ושיעורי נכות ומחלות המשך גדולים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר