"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח: צפון קוריאה גנבה מידע ביטחוני מישראל ותעביר אותו לאיראן

בניגוד להודעה של משרד הביטחון, ה"ניו יורק טיימס" מדווח כי חוליה מטעמו של קים ג'ונג און הצליחה לחדור למערכת הביטחון ולגנוב נתונים מסווגים • גורמים בישראל חוששים: המידע יועבר לאיראן • כל הפרטים

,עודכן
חסן רוחאני וקים ג'ונג און // צילום: AFP/רויטרס

האקרים צפון קוריאנים הצליחו לחדור למערכות הביטחון בישראל ולגנוב כמות גדולה של מידע מסווג, כך מדווח היום (חמישי)העיתון "ניו-יורק טיימס". הפרסום מגיע אחרי שמשרד הביטחון הישראלי התיר אתמול לפרסום כי סיכל מתקפת סייבר גדולה נגד תעשיות ביטחוניות מובילות במדינה על ידי מערך סייבר בינלאומי בשם "לזרוס", חוליה המבצעת משימות תקיפה ברשת מטעם שלטון קים ג'ונג און מזה שנים.

עם זאת, כך לפי הדיווח, חוקרי האבטחה בחברת ClearSky שחשפו את המתקפה, טוענים כי הקבוצה הצליחו לחדור את מערכות ההגנה. בנוסף, בפרסום נכתב כי גורמים בישראל חוששים שבצפון קוריאה יעבירו את המידע והנתונים שנגנבו לבעלת בריתה, איראן.

שיטת הפעולה של לזרוס התגלתה לראשונה לפני כחודשיים במחקר של חברת ESET. במסגרת ההתקפה, פעילים בלזרוס התחזו לנציגי משאבי אנוש של חברות מוכרות בתחום ה-Aerospace ונעשה שימוש בנוזקות מתוחכמות, כאשר החלק המעניין היה שימוש בהנדסה חברתית באמצעות לינקדאין ובאמצעות פרסום הצעות עבודה, על מנת להעביר נוזקות בצורה לא מחשידה.

"חלק מהקבצים הועברו ישירות דרך הצ'אט של לינקדאין, חלקם דרך האימייל וחלק דרך OneDrive. הקבצים היו קבצי ארכיון מסוג RAR שמוגנים על ידי סיסמא, מה שמונע מאמצעי ההגנה שסורקים אימיילים והמותקנים על המחשב לפתוח את הקובץ ולאתר את הנוזקה במהלך ההעברה של הקובץ", מסביר אמיר כרמי ראש תחום הגנה בחברת hackerU solutions בשיחה עם "ישראל היום".

תעביר מידע לאיראן? // צילום: AP
תעביר מידע לאיראן? // צילום: AP

הפעולה המוכרת ביותר של היחידה, וזו שהכניסה אותה לתודעה, התרחשה בשנת 2014 כשפצחנים צפון קוריאנים חדרו לרשת הפנימית של קבוצת "סוני" בגלל הצגתו של שליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, בסרט "הראיון" שהפיקה החברה.

על פי פרסום שהופיעה בחודש יוני בעיתון "ביזנס אינסיידר", צפון קוריאה מחזיקה בכוח סייבר המונה לפחות 7,000 לוחמים, כולם משרתים במסגרת הצבא הצפון קוריאני והם מקבלים גישה חופשית ונדירה לרשת האינטרנט. אך לא משטחה של צפון קוריאה עצמה.

על פי פרסומים זרים, רשת הסייבר הצפון קוריאנית פועלת ממדינות כמו סין, רוסיה ואפילו הודו, שם מקבלים הפצחנים הצעירים של פיונגיאנג את הכשרתם, באוניברסיטאות מובילות. הפעילות מחו"ל מאפשרת גם מיסוך של פעולותיה של צפון קוריאה ברשת ופעמים רבות רוסיה או סין מואשמות בפעילות פריצה שמבצעת היחידה הצפון קוריאנית.

מלחמת סייבר עם איראן

ב-9 במאי עצרה בפתאומיות תנועת הספינות בנמל שאהיד רג'אי ההומה של איראן ובלתי מוסברת. המחשבים המווסתים את זרימת הספינות, המשאיות והסחורות, התרסקו. גורמים רשמיים באיראן אישרו כי האקר זר הוא שעומד מאחורי הפעולה. לפני כיומיים דיווח הווישנגטון כי לדברי ארה"ב ופקידי ממשל זרים, הנמל היה קורבן להתקפת סייבר משמעותית עלייה אחראית ישראל.

כמה ימים לאחר מכן, אירעהמתקפת סייבר איראנית על מאות אתרים ישראליים. גולשים שנכנסו לאתרים שהותקפו נתקלו במסך מוחשך וסרטון שבו נראו ירושלים, תל אביב וחיפה עולות בלהבות, יחד עם הכיתוב בעברית: "הספירה הפוך להרס ישראל נתחל מלפני הרבה זמן" (שגיאות הכתיב במקור).

בתוך כך, ביום שלישי ערך ראש הממשלה בנימין נתניהו סיור בבסיס חיל האוויר חצור, ובמהלכו ציין כי "חיל האוויר פועל ברדיוס של 360 מעלות נגד האיומים על מדינת ישראל. 95 אחוזים מהאיומים הם מאיראן. הם מאיימים עלינו עם נשק גרעיני, טילים מדויקים וטילים סטטיסטיים. איראן מאיימת עלינו הן מלבנון והן מעזה, גם במקומות אחרים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר