"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

למרות הפיצוץ: סנקציות חדשות על חיזבאללה

לפי העיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל", ארה"ב מתכננת גל חדש של עיצומים נגד בעלי הברית של ארגון הטרור בלבנון • המטרה: לבודד את חיזבאללה

,עודכן
אנשי חיזבאללה בלבנון // צילום: איי.פי // אנשי חיזבאללה בלבנון // צילום: איי.פי

ארצות הברית צפויה להכריז בקרוב על גל של סנקציות נגד בעלי בריתו של ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון, כך דיווח היום (רביעי) העיתון האמריקני "וול סטריט ג'ורנל".

"חלק מאיתנו מקיים שסוף סוף נוכל לנצל את הנסיבות הקשות על מנת לנער את האליטה הפוליטית המקומית", אמר לעיתון האמריקני גורם בכיר בוושינגטון. "נראה לנו שזעם ציבורי ממשי ולחץ חיצוני זהיר יוכלו להביא לשינוי משמעותי באיך שמנהיגי לבנון מנהלים את ארצם, בכל הקשור לחיזבאללה", הוסיף הגורם.



בכירים בממשל אמרו לעיתון כי הסנקציות החדשות ישרתו שתי מטרות, לוודא כי חיזבאללה לא יוכל לשמר את נוכחותו בפוליטיקה הלבנונית והשנייה להתמודד עם השחיתות הפושה בקרב חוגי השלטון במדינה.

בעיתון נטען כי הסנקציות יקפיאו את נכסיהם הנמצאים בארצות הברית של מספר אישים וימנע מהם להגיע לארצות הברית. הממשל עדיין בוחן את רשימת האישים שיפגעו מהסנקציות כשהדיון בין הפקידים האמריקנים הוא מי עלול לקדם את האינטרסים האמריקנים בלבנון.



צפוי להיפגע, ג'בראן באסיל // צילום: רויטרס
צפוי להיפגע, ג'בראן באסיל // צילום: רויטרס

דמות מפתח אחת שצפויה להיפגע מהעיצומים הוא גברן באסיל, שר החוץ לשעבר וחתנו של הנשיא, מישל עאון. "באסיל היה צריך להיות תחת סנקציות לפני שנים רבות", אמר ג'פרי פלטמן, שגריר ארה"ב לשעבר בלבנון. באסיל נחשב בעל ברית קרוב של ארון חיזבאללה.

ממשלת לבנון הודיעה על התפטרותה שלשום לאחר מחאה ציבורית יוצאת דופן במדינה, זאת בעקבות פיצוץ מחסן אמוניה בנמל ביירות שהביא למותם של מעל 170 בני אדם וגרם להרס כבד במרכזה של הבירה הלבנונית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר