"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היום: מיליון בני 18 ומעלה יקבלו את המענק לחשבונם

מחצית מהזכאים קיבלו את המענקים עד כה, השאר יקבלו עד לשבוע הבא • הביטוח הלאומי: יש לאמת את חשבון הבנק באתר או טלפונית

,עודכן
איציק שמולי

הכסף בדרך לחשבון: 50% מהמענקים במסגרתהתוכנית הרוחביתהועברו לאזרחים עד כה, כך דיווח אתמול (רביעי) הביטוח הלאומי. היום תימשך העברת הכספים לבני 18 ומעלה, לכמיליון אזרחים נוספים, והמטרה היא לסיים את המבצע עד לשבוע הבא.

בארבעת הימים האחרונים הצליח הביטוח הלאומי לאמת יותר מ־200 אלףחשבונות בנקנוספים, כאשר קבוצת הגיל העיקרית שחסרים לה חשבונות בנק היא גילי 21-18.

ביום ראשון האחרון העביר הביטוח הלאומי 1.4 מיליארד שקלים עבור כשלושה מיליון ילדים. שלשום ואתמול הועברו לכ־700 אלף זכאים למענק מוגדל כ־1.78 מיליארד שקלים. לכ־100 אלף זכאים נוספים למענק מוגדל, שעומד על סך 1,500 שקלים, יועבר הכסף עד לסוף השבוע. בביטוח הלאומי מסבירים כי חלק מחשבונות הבנק של זכאים אלה מצויים בידי אפוטרופסים ומקבלי גמלה שאינם הזכאים עצמם.

מאז 28 ביולי נקלטו יותר מ־289 אלף פרטי חשבון של אזרחים, ועד כה כ־570 אלף חשבונות לא אומתו. בימים האחרונים נשלחו מסרונים לאזרחים שחשבון הבנק שלהם לא מעודכן, ואם הסלולרי שלהם לא מאומת, המסרון נשלח להוריהם על מנת שיעדכנו אותם. האזרחים מתבקשים לאמת את החשבון שלהם באתר הביטוח הלאומי או טלפונית (כוכבית 8321) ולא במסרון חוזר. לדברי שר העבודה והרווחה איציק שמולי, "מאות מיליוני שקלים מגיעים לידיים הנכונות: לנכים, לקשישים סיעודיים ומקבלי הבטחת הכנסה, לניצולי שואה נזקקים, לעולים ולציבורים מוחלשים נוספים". מאיר שפיגלר, מנכ"ל הביטוח הלאומי: "חשוב לזכור, הזכאות היא למשך שנה שלמה, ולא יהיה אזרח שלא יקבל את המענק שלו הוא זכאי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר