המתיחות בין סין לארה"ב עולה לשלב חדש
הסינים טוענים כי ארה"ב אחראית בעקיפין לאיומים שהתקבלו בשגרירות שלהם בוושינגטון • ארה"ב הורתה על סגירת הנציגות הסינית ביוסטון, בחשד להפעלת מרגלים
המשבר מחריף? דוברת משרד החוץ הסיני, הואה צ'ונינג הפנתה היום (רביעי) אצבע מאשימה כלפיהממשל האמריקנילאחר שאיומים על פצצות הגיעו אל השגרירות הסינית בוושינגטון.
לדבריה "קיבלנו איומים על חיי העובדים ודיווחים על פצצות בבניין, שהם תוצאה של השנאה שמפיץ הממשל", צייצה בחשבון הטוויטר שלה.
As a result of smears & hatred fanned up by the#USgov, the Chinese embassy has received#bomb&#DeathThreats.
— Hua Chunying 华春莹 (@SpokespersonCHN)July 22, 2020
במקביל משרד החוץ האמריקני דרש היום מסין לסגורבאופן מיידיאת הנציגויות שלה ביוסטון, לאחר שהתגלה חשש כי הנציגים מעורבים בריגול עבור המדינה האסייתית. בביקור בערך בדנמרק אמר מזכיר המדינה מייק פומפאו כי הוא פועל יחד עם משרד המשפטים להעמדתם לדין של 2 עובדים בשגרירות אשר מואשמים לדבריו ב"ריגול של למעלה מעשור על מטרות ביטחוניות, מחקרי קורונה וקורבנות נוספים ברחבי העולם".
הסנטור הרפובליקני מרקו רוביו צייץ על הסוגיה בחשבון הטוויטר שלו וכתב כי "ישנהרשת של מרגליםשל המפלגה הקומוניסטית הסינית שפועלת בארצות הברית"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו