3.5 שנות מאסר למצית הגן של כרמל מעודה

בנוסף השית ביהמ"ש פיצויים בגובה 50 אלף שקלים על אדיר רצון, שהצית את ביתה של "הגננת המתעללת" וסיכן את דיירי הבניין

צילום: יהושע יוסף // אדיר רצון. ירצה 3.5 שנים בכלא

בית המשפט המחוזי מרכז אישר היום (חמישי) את הסדר הטיעון שהוגש לפיו אדיר רצון, בן 20 מקרני שומרון, שהודה בהצתת ביתה של הגננת כרמל מעודה בראש העין, ירצה מאסר בן שלוש וחצי שנים. כמו כן ישלם רצון פיצוי של 50 אלף שקלים על הנזקים שגרמה ההצתה. 

משה בן שמחון

בתחילת החודש, עת הוצע הסדר הטיעון לבית המשפט בשלב הטיעונים לעונש, רצון התנגד לשלם פיצוי למשפחת מעודה ולשכניה וביקש שאם יוטל פיצוי הוא יתרם לילדים שנפגעו. הסדר זה לא התקבל. בני משפחתו מסרו עם קבלת הסדר הטיעון כי הוא ישא בתוצאות על העבירה ומחוייב להחלטת בית המשפט.

כרמל מעודה בביהמ"ש // צילום.ך אורן בן חקון
כרמל מעודה בביהמ"ש // צילום.ך אורן בן חקון

בכתב האישום שהוגש נגדו נטען כי בעקבות חשיפת פרשת ההתעללות המיוחסת לכרמל מעודה כלפי הפעוטות, הגיע הנאשם בשישי ביולי אשתקד אל מבנה מגוריה על מנת להציתו. רצון הבעיר אש במבנה עץ שנמצא בחצר הבניין, האש אחזה בבית ואח"כ גם בבית השכנים. התושבים, שהריחו את האש והעשן, הצליחו להימלט ללא פגע. נזק נגרם לדירות, כולל לגן הילדים.

בעקבות חקירה שכללה איתור ממצאים טכנולוגיים אותר הנאשם ונעצר. הוא הכחיש תחילה אולם המשטרה השיגה בין היתר כן הקלטה של שיחה עם חברתו בה הוא מבקש להזמין לו מונית מזירת הארוע.

ביתה של הגננת שנשרף בראש העין // צילום: עזרא בצרי
ביתה של הגננת שנשרף בראש העין // צילום: עזרא בצרי

רצון הורשע בסופו של דבר בהצתה וגרימת נזק. הפרקליטות ציינה כי מתחשבת בגילו הצעיר אולם יש לקחת בחשבון, לטענתה, שהמעשה, מעבר ללקיחת החוק לידיים, היה עלול להוביל לנפגעים בנפש כולל בילדים שישנו בבניין אותו הצית. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר