"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

באיחוד האירופי מאוכזבים מניצחון דודא

ניצחונו של הנשיא הימני צפוי להגביר את המתח בין ורשה לבריסל • ביקורת נמתחה על התנהלות התקשורת בבחירות • דודא הציע לצרף אנטישמים לממשלה

,עודכן
צילום: רויטרס // מכה למדיניות מרקל ומקרון. אנדז׳יי דודא

ברחבי האיחוד האירופי גוברים החששות מפני החרפת המתיחות בין וורשה לבריסל לאחר בחירתו מחדש של הנשיא הפולני השמרני, אנדז׳יי דודא. דודא,שניצח בבחירות לנשיאות אתמולביתרון קל של כשני אחוזים על פני יריבו הליברלי, ראש עיריית ורשה ראפאל צ׳סקובסקי, צפוי לתמוך בתוכנית מפלגת השלטון בפולין, ״מפלגת החוק והצדק״ לבצע רפורמות נוספות במערכת המשפט.

עצרת בחירות של הנשיא דודא בפולין // צילום: רויטרס

האופוזיציה בפולין והאיחוד האירופי טוענים שהרפורמות המתוכננות - בכלל זה הטלת סנקציות על שופטים שיערבו פוליטיקה בהחלטותיהם, תהווה פגיעה חמורה בעקרון הפרדת הרשויות. כמו כן הובעה אתמול ברחבי אירופה דאגה למעמדם של חברי קהילת הלהט״ב בפולין מאחר שבמערכת הבחירות לנשיאות התחייב דודא לא לתמוך בחקיקה שתאפשרנישואים חד-מיניים. ארגונים בינלאומיים, בכללם הארגון האירופי למוסדות דמוקרטיים ולזכויות האדם, הביעו ביקורת על כך שרשות השידור הציבורית הפולנית שמשה ״כלי במערכת הבחירות של דודא״.

נצחונו של דודא נחשב למהלומה פוליטית עבור האיחוד האירופי, וצמד ההובלה של האיחוד - קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, ונשיא צרפת, עמנואל מקרון, שקיוו להחלפתו של דודא. בינתיים, רק ממשלת הונגריה השמרנית בירכה על בחירתו של דודא. בבודפשט ציינו ש״הזרם הליברלי הבינלאומי ניסה הכל כדי להפיל את דודא, אבל הימין-מרכז האירופי ניצח שוב״. נצחונו של דודא מתווסף לניצחון הימין השמרני בבחירות שנערכו לאחרונה בקרואטיה.

היריב הכיר בהפסדו - אך סירב ללחוץ יד לנשיא

דודא זכה במעט יותר מ-51% מקולות המצביעים לעומת כ-49% שהצביעו עבור מועמד האופוזיציה. צ׳סקובסקי בירך אתמול את דודא על נצחונו, אך סירב להיענות ליוזמת הנשיא הנבחר ללחוץ את ידו בארמון הנשיאות כאות לפיוס ולהרגעת הרוחות בעקבות מערכת בחירות סוערת ויצרית.

מכה למדיניות מרקל ומקרון. אנדז׳יי דודא // צילום: רויטרס
מכה למדיניות מרקל ומקרון. אנדז׳יי דודא // צילום: רויטרס

עיתוני פולין הכתירו את הבחירות ״הקרב על פולין״ בשל המירוץ הצמוד בין שני המועמדים, המייצגים תפיסות עולם שונות בתכלית. דודא, מועמדה של מפלגת השלטון הימנית ״חוק וצדק״, פנה במהלך מערכת הבחירות גם לקהל המצביעים מהימין הקיצוני בניסיון להבטיח את בחירתו מחדש. דודא, המקורב לנשיא ארה״ב דונלד טראמפ, הציע להקים לאחר הבחירות ממשלה רחבה שתכלול בשורותיה את מפלגות הימין הקיצוני, בכללן מפלגת ה״קונפדרציה״ האנטישמית.

מגפת הקורונה, שגרמה למיתון חריף בפולין, לא פגעה במידת ההשתתפות בהצבעה בבחירות, שהיה הגבוה ביותר בבחירות לנשיאות מאז תום המשטר הקומוניסטי. תרמה לכך בעיקר התגייסות מרבית של תומכי מפלגות האופוזיציה, שראו בבחירות הזדמנות ״להציל את הדמוקרטיה הליברלית״ בפולין, מפני השלטון השמרני. לנשיא פולין יש בעיקר סמכויות סמליות, אך הוא יכול לעכב ולאשר חוקים שעברו בפרלמנט. מועמד האופוזיציה לנשיאות, צ׳סקובסקי, התחייב לפעול נגד תוכניותיה של הממשלה ביחס לרפורמות במערכת המשפט ולחיזוק מחדש של יחסי פולין עם האיחוד האירופי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר