"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"פורר החליט להחליף את בית המשפט"

עורך דינם של שני נערים שצולמו מסירים בגדיה של צעירה חסרת הכרה תקף את יו"ר הוועדה לקידום האישה שהתייחס להמלצה להימנע מלהגיש נגדם כתב אישום

,עודכן
ח"כ עודד פורר, צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת

עורך הדין ניר יסלוביץ, שמייצג אחד משני נערים בני 16 שצולמו תוקפים מינית נערה מחוסרת הכרה במהלך מסיבה, תקף היום (שלישי) את יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת,חבר הכנסת עודד פורר, שהתייחס להמלצת תסקיר המבחן שנערך לשניים, והמליץ להימנע להגיש כתב אישום נגדם.

במכתב ששלח יסלוביץ לפורר, הוא האשים את יו"ר הוועדה במשפט שדה ואמר: "צולמת אומר כי יהיה הסדר בתיק, הכולל אי הרשעה של מרשי, זה יהיה גרוע מאד מבלי שאתה בקי בפרטי התיק, ללא היכרות עם פרטי החקירה וזאת אך ורק בהתבסס על פרסום כתבה בטלוויזיה- הא ותו לא", והמשיך, "תמוה בעיני כיצד ראש ועדה בכנסת מביע דעה על תיק המתנהל בבית המשפט ועל הגורל שצריך להיות בתיק מבלי שהוגש לעיונו חומר החקירה ו/או ראיה כזאת או אחרת בתיק".

עוד כתב עו"ד יסלוביץ כי "ככל הנראה ראש הוועדה החליט להחליף את בית המשפט ולהביע דעתו על הגורל שצריך להיות בתיק וזאת תוך חריצת דינו של נער שטרם הורשע, וזאת בניגוד למושכלות יסוד הנוגע למערכת הענישה של קטינים מן הראוי שראש הוועדה ילמד כי בכל הנוגע לקטינים נושא הגמול וההרתעה נסוג מעקרון השיקום, כך ולא אחרת".

עו"ד ניר יסלוביץ // צילום: עמי שומן
עו"ד ניר יסלוביץ // צילום: עמי שומן

כזכור, אתמול כינס פורר דיון בוועדה שהוא עומד בראשה, בעקבות חשיפת פרשת התעללות מינית בחדשות 13, בה מספר נערים בני 16 צולמו כאשר הם משתכרים במהלך מסיבה פרטית. אחת ממשתתפות המסיבה איבדה את ההכרה כתוצאה משתיה מופרזת, ובזמן זה החלו שני הנערים החשודים לצלם אותה תוך שהם מסירים את בגדיה ומבצעים בה, לכאורה, עבירות מין.

תסקיר המבחן שנערך לנערים ממליץ להימנע מכתב אישום כנגדם משום "אישיות חיובית". פורר אמר בדיון כי אם יהיה הסדר ללא הרשעה "זה יהיה גרוע מאוד מאוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר