"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

עיראק: עיתונאי שביקר את איראן נרצח

ד"ר השאם אל-האשמי, מומחה ביטחוני, נורה למוות במארב של חמושים בבירה בגדד • במדינה חושדים במילציות הפרו-איראניות אותן נהג לבקר בקביעות

,עודכן
האשם אל האשמי // צילום: איי.אף.פי // האשם אל האשמי // צילום: איי.אף.פי

עיראק מתאבלת: ד"ר השאם אל-האשמי, עיתונאי ומומחה ביטחוני, יועץ בכיר לראש הממשלה ומבקר גלוי ולא מתנצל שלההתערבות האיראניתבעיראק נורה למוות על ידי חמושים בבגדד.



אל-האשמי, בן 47, יצא מביתו בדרכו למכוניתו ונורה למוות על ידי שני חמושים רכובים על אופנעים. סרטונים של התקרית שצולמו במצלמות אבטחה הופצו ברשת החברתית.



על אף שהרשויות באיראן מיהרו לפרסם הודעות המבכות את מותו של האשמי, בכלי התקשורת בעיראק המזוהים עם המחנה האנטי איראני מיהרו להאשים את המיליציות הפרו איראניות, את כוח קודס ואת אנשי המודיעין האיראני בהתנקשות.







גם ברשתות החברתיות תקפו עיראקים אתהמיליציותוקראו להציב להן גבול. דיאר אל חטארי, עיתונאי מצפון עיראק, כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "זו ההזדמנות להצית מהפכה עממית נגד המיליציות המטונפות שרוצחות בבני עמנו במשך 17 שנים. ד"ר הישאם אל האשמי, המומחה הביטחוני, נרצח ברחוב בבגדד, הוא הפך לקדוש מעונה על ידי המיליציות. זה הוא מסר ברור כי התנהלות המיליציות צריכה להוות קו אדום".



ההתנקשות לא באה בחלל ריק. בשבועות האחרוניםמגבירראש הממשלה העיראקי, מוסטפא אל קד'ימי, את מאמציו להצר את צעדיהן של המיליציות הפרו-איראניות במדינה. לפני כשבוע נעצרו על ידי הצבא העיראקי 14 מאנשי המיליציות בפשיטה חסרת תקדים על בסיסי הארגונים. כמו כן הורה אל קד'ימי לצבא להשתלט מחדש על מעברי הגבול שנתפסו על ידי אנשי המיליציות.טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר