השר לביטחון פנים אמיר אוחנה פנה היום (שני) בדרישה ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, ודרש ממנו לאפשר למשטרה לפתוח בחקירות במקרים של הסתה נגד בכירי ציבור גם ללא אישור מוקדם של הפרקליטות כפי שנדרש כיום.
במכתבו ליועמ"ש, התייחס אוחנה לפוסטים שפורסמו לאחרונה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, אשר לטענתו היו אמורים להוביל לפתיחת חקירה נגד כותביהם. בין השאר ציין השר פוסט של נגן להקת כוורת לשעבר אפרים שמיר, שכתב לפני כשבוע בחשבון הטוויטר שלו נאצות כלפי ראש הממשלה ומשפחתו. בנוסף ציין אוחנה פוסטים בעמוד "Crime Minister", שמרכז פעולות מחאה נגד ראש הממשלה, שם השווה את נתניהו ללואי ה-16 – מלך צרפת שהודח והוצא להורג במהפכה הצרפתית וכינה את חברי הממשלה הנוספים "משת"פים".
אוחנה מדגיש במכתבו הסתה לאלימות נשמעת לא רק כלפי נתניהו, אלא גם כלפי נבחרי ציבור אחרים, אך לטענתו ״אין ספק שההסתה כלפי רה״מ עולה בעוצמתה ובחומרתה על המקרים האחרים״. הוא מוסיף כי ״דברים אלה, מהווים הסתה ברורה וחד משמעית לאלימות ומהווים עבירה פלילית״.
אוחנה התייחס להנחיית פרקליט המדינה שלמעשה הובילה לנוהל שהפרקליטות היא המוסמכת לפתוח בתיקי חקירה במקרים של חשד להסתה ולא המשטרה, ואמר כי פירוש הנוהל לא עמוד עם הקבוע בחוק, ויש על המשטרה לחקור כרצונה – והפרקליטות תבחר האם להעמיד לדין את הנחקר לפי ממצאי החקירה.

״הקביעה לפיה הפרקליטות תורה למשטרה אם לפתוח או לא לפתוח בחקירה מעניקה כח רב מדי לפרקליטות, שמקורו אינו בחקיקה, ומהווה 'השגת גבול' לתחומי האחריות של המשטרה שהיא, כידוע - משטרת ישראל, לא משטרת הפרקליטות״, אמר אוחנה.
השר התייחס גם לסיבות שהובילו לנוהל הזה – והן החשש מפני פגיעה בחופש הביטוי, והציע ליועמ"ש לקבוע כי חקירות מסוג זה תיפתחנה רק באישור קצין בכיר או גורם בכיר בחטיבת התביעות המשטרתית. לבסוף "עקץ" אוחנה את היועמ״ש בכך שעל התבטאויות הרבה פחות קשות ״ידעה הפרקליטות לבקש מן המשטרה לעצור ולהגיש כתבי אישום כשהדברים היו מופנים כלפי אנשיה דוגמאות פעיל הימין אלחנן גרונר שאמר כלפי שי ניצן ״תתבייש לך״ ו״אין שלום לרשעים״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו