הערב (שני) ביקר פרופסור גרוטו יחד עם יו"ר המינהלת שמואל פרנקל באימון של מכבי ת"א, כשבמקביל מ"מ מנכ"ל המינהלת שלומי פרי ביקר באימון הפועל חולון. גרוטו הסביר לשחקנים את ההנחיות של משרד הבריאות וענה לשאלות. בשבועיים הקרובים יגיעו נציגי המנהלת לביקורות באימוני כל הקבוצות האחרות.
בתוך כך, כל שחקני הליגה קיבלו היום (שני) למייל האישי את הנחיות משרד הבריאות (בעברית ובאנגלית) לקראת חזרתה של הליגה וחוות דעת משרד הבריאות בנושא בדיקות הקורונה.
ההנחיות החדשות שוב עוררו את זעמם של השחקנים הזרים שכועסים על היעדר בדיקות קורונה וגם על הדרישה שיישארו בבית בחודשיים הקרובים מחוץ לזמן האימונים והמשחקים.
"משעשע ועצוב בו זמנית איך שהליגה יודעת בדיוק איך אנחנו האמריקאים מרגישים ועדיין לא משנים כלום", כתב שחקן מכבי ת"א סקוטי ווילבקין בחשבון הטוויטר, "אם מישהו רוצה לראות כמה עקשן אפשר להיות, תסתכלו על הכדורסל בישראל בקיץ כדוגמה".
בציוץ נוסף כתב ווילבקין: “ואל תתנו לי את משרד הבריאות כתירוץ. כשבמשרד הבריאות אמרו בלי אוהדים או בלי יותר מ-5,000 אוהדים לנו ולירושלים היו יותר מ-5,000, זה מראה שאפשר לעשות דברים בצורה טובה יותר".
בשל חוסר ההסכמות והכעס של השחקנים הזרים, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופסור גרוטו יקיים ביום רביעי הקרוב שיחת זום עם נציגי השחקנים של קבוצות הליגה ומאמני הקבוצות על מנת להסביר את ההנחיות ולענות לכל השאלות.
המועדון הצהוב מצטרף למחאה נגד האלימות כלפי נשים וילדים לקראת מצעד הנשים שייערך בערב בתל אביב ופתח בקמפיין ברשתות החברתיות בעד המאבק. "מאז תחילת 2020 נרצחו 11 נשים ותינוקת, 8 מתוכן מאז תחילת סגר הקורונה. למגפה הזאת חייבים לשים סוף ועכשיו. זוהי קריאה שמכוונת לכל אחד ואחת מאיתנו. כדי שהכל הנשים ירגישו שוב בטוחות בתוך בתיהן, וגם הילדים", נכתב בהודעה הרשמית.
It’s hilarious and sad at the same time how the league knows exatcly how us AMERICAN players feel and still won’t change ANYTHING lol....if anyone ever wants to show just how stubborn you can be, just look at basketball in Israel this summer for a guide!
— Scottie Wilbekin (@scottiew_5) June 1, 2020
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוN don’t give me this MOH mess...cuz when the MOH said no fans a while back then no more than 5k fans at any event, somehow Maccabi and Jerusalem had fans n Jerusalem had more than 5k in the last game we played (ya they smacked us lol).so I know y’all can work things out better...
— Scottie Wilbekin (@scottiew_5) June 1, 2020
