"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ליגה בט: התוכנית להתמודד עם המשבר הכלכלי

מינהלת הליגה מתכוונת להגיש לשר האוצר תוכנית שתסייע להתגבר על נזקי הקורונה: הימורי אונליין על משחקי הכדורגל בארץ • הרווח: המועדונים יכניסו כמה מיליונים, וגם המדינה לא תישאר בידיים ריקות

,עודכן
צילום: אלן שיבר // צדק מול חזיזה. ההימורים בארץ בדרך לשינוי?

הממשלה החדשה אמורה לקום בימים הקרובים, ויש לכך השלכות רבות גם על הכדורגל הישראלי. עם הקמת הממשלה ינסו במינהלת הליגות להעביר הילוך מול שר האוצר החדש בכל הקשור לבקשתם לפיצוי כספי עבור קבוצות ליגת העל והלאומית, בתקווה לקבל סיוע כמו שנעשה עם ענפים אחרים במשק.

ל"ישראל היום" נודע לראשונה כי במינהלת מתכננים לבקש משר האוצר החדש שחלק מהסיוע הכספי לקבוצות, בעקבות משבר הקורונה, יגיע בצורת הקמת תוכנית הימורים אונליין על משחקי קבוצות הכדורגל בישראל. משמעותה של תוכנית כזו עבור הקבוצות היא הכנסה חדשה וגדולה של כמה מיליונים, וכמובן, גם המדינה והאוצר ירוויחו מכך כסף רב מתשלומי מסים ותמלוגים.

ייתכן שהתוכנית הזו תהפוך להצעת פשרה מול משרד האוצר, שבשבוע שעבר הביע התנגדות נחרצת לשלם פיצוי כספי לקבוצות הכדורגל, שדורשות כ-‭90‬ מיליון שקלים בגין הנזקים שנגרמו להן בחודשיים האחרונים. הפשרה יכולה להיות במתווה של פיצוי כספי נמוך יותר מהדרישה הנוכחית בשילוב עם התוכנית להפעלת הימורים אונליין, או אולי רק על ידי הפעלת ההימורים אונליין.

הרעיון לאפשר הימורים אונליין נמצא על שולחן המינהלת כבר יותר מחצי שנה וכבר הוצג בעבר לגורמים באוצר, אבל היה תקוע תקופה ארוכה, בעיקר לנוכח העובדה שעד כה היתה בישראל ממשלת מעבר. בשל המצב הנוכחי והמשבר הגדול של חלק מקבוצות הכדורגל, במינהלת מאמינים כי מדובר בפתרון טוב וישים עבור הקבוצות והן עבור האוצר. התוכנית תצטרך להיות מאושרת גם בחוק ההסדרים.

כמה השיא שלו בתחילת השנה היה שווה למהמרים? // צילום: אלן שיבר

להפוך לא חוקי לחוקי

שוק ההימורים הלא חוקיים בישראל מגלגל יותר משני מיליארד שקלים בשנה, ואחת האופציות להילחם בתופעה היא כמובן על ידי כך שהופכים את ההימורים הללו לחוקיים ומפוקחים על ידי הגורמים הרלוונטיים - בדיוק כמו בליגות אחרות באירופה. כך, למשל, אוהדי כדורגל יוכלו להמר על משחקים בזמן שהם משוחקים (כרגע ניתן להמר רק לפני שריקת הפתיחה), על כל מיני קטגוריות שונות: מספר שערים שיובקעו, מי מהשחקנים יבקיע את השער הראשון, כמה נבדלים יהיו במהלך המשחק, כמה קרנות וכולי.

השאיפה של המינהלת היא כמובן להיות הגוף שמנהל את כל מערך ההימורים אונליין, אך גם אם הדבר יבוצע על ידי הטוטו, היא עדיין תהיה מרוצה מכך. הסיבה: גם במצב כזה מדובר בהכנסות גבוהות מאוד עבור הקבוצות. במינהלת יסבירו לאוצר את החשיבות שבדבר מכל ההיבטים, וגם עד כמה חשוב לסייע לקבוצות מבחינה כלכלית, בשל החשש שבעונה הבאה יהיו כמה בעלים שללא עזרה כספית לא יוכלו לעמוד בנטל הכלכלי, עד כדי מצב שבו לא יוכלו לפתוח את העונה, ואולי קבוצותיהם אף יגיעו לפירוק - מצב שכמובן אף אחד לא רוצה להגיע אליו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר