"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הדרך לחיסון? מתנדבים להידבק בקורונה

כ-1,500 אמריקנים, רובם צעירים, הביעו את רצונם להידבק באופן מכוון בקורונה – במטרה לסייע בפיתוח חיסון לנגיף • המהלך זוכה לביקורת אתית ומקצועית

,עודכן
מוכנים להשתתף בניסוי? צילום אילוסטרציה: רויטרס

יום אחד קודם: צעירים רבים בארצות הברית החלו להירשם באתר שמחפש מתנדבים להידבק בקורונה במטרהלפתח חיסון למחלה, כך דיווח אתמול (רביעי)מגזין Nature היוקרתי.

חיסון לקורונה נכנס לניסוי בבני אדם // צילום: רויטרס

על פי הדיווח, הארגון המכונה יום אחד קודם, מחפש אנשים שיהיו מוכנים להידבק באופן מכוון במחלה, וזאת על מנת לבחון את יעילות החיסון. המטרה היא לקצר את זמני המחקר האנושי הרגילים, בהם בדרך כלל קבוצה מקבלת חיסון וקבוצה נוספת מקבלת תרופת פלסבו – וההדבקה מתרחשת באופן טבעי.

הארגון מנסה לקדם רעיון לניסוי מסוג שונה, שנוסה בעבר במחלות המלריה והשפעת, בו כל משתתפי הניסוי מקבלים חיסון ולאחר מכן מודבקים באופן מכוון במחלה, וזאת במטרה לבחון את יעילות החיסון עליהם. מארגני הפרויקט מקווים ששיטה זאת תהיה מהירה יותר ותקצר את הדרך לחיסון שיופץ בציבור הרחב.

"אנחנו רוצים לגייס כמה שיותר אנשים, ולבחור את המתאימים ביותר ברגע שיהיה חיסון שמוכן לניסוי", הסביר ג'וש מוריסון שעומד בראש הארגון, "בו בזמן, אנחנו מעוניינים לקדם דיון בנוגע לניסויי התנדבות ולהשמיע את קולם של אלה שרוצים להשתתף בניסויים שכאלה". מוריסון ציין כי עד כה נרשמו כ-1,500 בני אדם שמעוניינים להשתתף בניסוי – רובם צעירים מסביבה עירונית. "רבים מהם ציינו כי הם מודעים לסכנות שבתהליך, אבל מאמינים שהחשיבות של פיתוח מהיר של חיסון למחלה גבוהה יותר מהסיכון".

למרות ההתלהבות, בכירים בתעשיית התרופות כבר התחילו לדון ברעיון, בעיקר בפן האתי. צ'ארלי וולר, ראש מחלקת החיסונים במכון וולקאם בלונדון ציינה אף כי לא ברור האם ההליך באמת יאיץ את הליך פיתוח החיסון. "אני חושבת שיש פוטנציאל למהלך, אבל יש עוד הרבה שאלות כדי לבדוק האם זה יעזור בלוח הזמנים שלנו", אמרה וולר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר