"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הקורונה מתפשטת גם בסעודיה

מספר הנדבקים הרשמי בממלכה: 10,484 • 103 אנשים נפטרו מהמחלה • שר הבריאות הסעודי: המספרים עוד יעלו, חשוב להקפיד על ריחוק חברתי ברמדאן"

,עודכן
בית קפה שנסגר עקב הקורונה // צילום: איי.אף.פי

משרד הבריאות הסעודי הודיע היום (שני) על1,122 נדבקים חדשים בווירוס הקורונה,מה שהביא לחציית ה-10,000 מקרי הידבקות במדינה. דובר משרד הבריאות הסעודי הודיע במהלך מסיבת עיתונאים כי חלה במקביל עלייה במספר המחלימים ב-1490 איש, והדגיש את חשיבות השמירה על המגבלות שהוטלו בממלכה. נכון להיום, 103 בני אדם בממלכה נפטרו מהנגיף.

צילום: רויטרס, גיל קרמר // עריכה: עדן בראל

לאור ההגעה ל-10,484 נדבקים, שר הבריאות הסעודי ד"ר תאופיק אל-רביה הדגיש שוב את חשיבות ההקפדה על הריחוק החברתי במהלך חודש הרמדאן. "הרשויות בסעודיה צופות כי העלייה בנדבקים בקורונה תימשך בימים הבאים". הוא הדגיש כי אושר סכום אסטרונומי של 47 מיליארד ריאל סעודי כדי להיאבק בהתפשטות הווירוס. בינתיים, בסעודיה מתעודדים מכך ש-73 אחוזים מן הנדבקים אינם סעודים, אלא אזרחים זרים.

העלייה במספר הרשמי של הנדבקים איננה נתון שלילי בהכרח. הגידול מגיע על רקע התגבור במספר הבדיקות להימצאות הנגיף, שזינק ל-180,000, כך על פי הרשויות.

אתמול ציין דובר משרד הבריאות הסעודי, ד"ר מוחמד אל-עבד אל-עלי כי "תוך יומיים בלבד, מספר המקרים שהתגלו בבדיקות ההמוניות גדל מ-50% ל-82%, מה שמסמן על חשיבות הפעילות הזו כדי למגר את התפשטות המחלה ולגלות מקרים כבר בשלב מוקדם".

כבר בחודש שעבר ננקטו צעדים חריפים כדי למנוע התפשטות גדולה יותר של נגיף הקורונה בממלכה. לפני שנרשם אפילו מקרה אחד, נאסר על עלייה לרגל של מתפללים למכה ולאל-מדינה, הערים הקדושות לאסלאם. כמו כן, נאסרה כניסה של תיירים ממדינות שהוגדרו כנגועות על ידי רשויות הבריאות הסעודיות, ובנוסף, הושהו טיסות בינלאומיות החל מה-14 במרץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר