"אני ואביו של הילד שלמים עם ההחלטה שלנו. לא עברתי על החוק ולא פגעתי בבני. לאף אחד אין זכות לשפוט אותנו". כך אמרה אתמול מ', אמו של הילד בן ה־12 החי במנזר בצ'אנג מאי שבתאילנד, במסגרת שיחה שקיימה ביחד עם אביו של הילד עם עובדות סוציאליות משירותי הרווחה ביישוב שבו הם מתגוררים.
האם והאב הם גרושים המתגוררים בשכנות ויש להם שני ילדים נוספים. האב עצמו, י', אמר בשיחה כי "אנחנו לא מזניחים את הילד. אמו היתה אצלו כמעט חצי שנה שלמה ואני הייתי איתו עוד כמה חודשים, ובין התקופות היו גם חברים וקרובי משפחה. כמעט לא קרה מצב שהיה לבד. אני לא מתנצל על כלום. הבן שלנו מנותק מהבלאגן שקורה בישראל לשמחתנו. הוא נמצא בטיול במקומות קדושים בהודו ונהנה".
אחד השכנים של בני הזוג סיפר: "אף אחד לא הופתע מהסיפור. האמא עוסקת ברוחניות והאבא חבר בכל מיני מסדרים רוחניים". ראש המועצה שבה מתגוררת המשפחה סיפר כי פנה למועצה לשלום הילד וביקש את התערבותה: "מה שמעניין אותי כראש רשות הוא מה מצבו של הילד. ככל הנראה נדרוש להחזיר אותו לביתו".
העובדות הסוציאליות ניסו לשכנע את ההורים להחזיר את בנם לישראל כדי שימשיך לקבל טיפול במחלה בבית חולים בארץ. כאמור, ההורים סירבו. בפני שירותי הרווחה עומדת האפשרות לפנות לבית המשפט ולהכריז על הילד כ"קטין נזקק", דבר שיאפשר הוצאת צו שיחייב את ההורים להחזיר את בנם לאלתר לארץ. "זאת האופציה האחרונה שנשקול", אמר גורם המעורב בפרשה.
הדיווח על המקרה הועבר בתחילת השבוע ממשרד החוץ למשרד הרווחה. "כאשר מגיע דיווח שילד נמצא לכאורה לבד ללא מבוגר אחראי, אנחנו נכנסים לתהליך של בדיקה", הסבירה עו"ס חנה סלוצקי, פקידת סעד ראשית במשרד הרווחה, והוסיפה: "ביקשנו ממשרד החוץ לשלוח לשם אדם מבוגר כדי שישוחח עם הילד ויבדוק את מצבו".
חוק חינוך חובה קובע כי כל ילד חייב ללמוד בבית ספר. בהיעדרו, אמור לבקר בביתו קצין ביקור סדיר כדי לברר עם הוריו מדוע לא הגיע למוסד החינוכי. ממשרד החינוך, שטרם הסביר מדוע הדבר לא בוצע, נמסר: "הנושא נבדק מול הגורמים הרלוונטיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו