"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מספר הקורבנות מהקורונה בישראל עלה ל-73: שמונה חולים נוספים נפטרו היום

שלושה חולים נפטרו בבית החולים סורוקה • שני גברים הלכו לעולמם באיכילוב • בת 67 עם מחלות רקע נפטרה ברמב"ם • מספר החולים עלה ל-9,404

,עודכן
המחלקה המבודדת לטיפול בחולי הקורונה בבית חולים השרון // צילום אריק סולטן

מניין המתים מנגיף הקורונה בישראל עלה הערב (חמישי) ל-73, לאחר שגבר בן 63, שסבל ממחלות רקע,נפטר בבית החולים סורוקה.

בשעות הבוקר נפטרה בבית החולים שערי צדק קשישה בת 90. בנוסף לבן ה-63, בבית החולים סורוקה בבאר שבע נפטרו שני קשישים בגילאי ה-90: קורבן הקורונה העשירי מבית האבות משען בעיר - שמעון ריינזילבר בן ה-97 ואברהם הרצברג בן 96. בסך הכל עד כה 24 מהנפטרים הם מבתי אבות. מבית החולים איכילוב נמסר הבוקר על שני נפטרים נוספים ממחלת הקורונה: גבר בן 75 וגבר בן 77, שניהם עם מחלות רקע.

צילום: משרד הבריאות

מבית החולים רמב"ם נמסר הבוקר כי במחלקת קורונה נפטרה בלילה תושבת הקריות בת 67, שסבלה ממחלות רקע והייתה מונשמת במשך מספר ימים, זאת בזמן שבעלה מאושפז בבית חולים אחר. "אנו משתתפים בצער המשפחה", נמסר מדוברות בית החולים רמב"ם, "במחלקה יש כעת 10 מטופלים, בהם אחד במצב קשה מאוד, מונשם מזה שבועיים, וחולה נוסף אשר היה במצב קשה, הונשם במשך שבוע והתאושש".

בנו של הרצברג, מיכה אשחר סיפר: "אבא התחנך בבית ספר בגן ובית ספר בשיטת מונטסורי. הוא עבר את השואה בהולנד והוצל על ידי הכומר, פיט מנצל, והמשפחות עד היום בקשר. אבא עלה לארץ באונית מעפילים והוגלה לקפריסין, שם ישב במעצר. לאחר מכן הגיע לישראל, לחם במלחמת השחרור. בשנות ה-50 הוא הכיר את אמא שלי. חסרים לנו פרטים על הימים האחרונים, אנחנו יודעים שהוא פונה לסורוקה ביום שבת לפנות בוקר. אנחנו מלאים תודה והערכה לצוות הרפואי של סורוקה".

גבר בן 85, חולה סיעודי עם מחלות רקע רבות ומורכבות, נפטר הלילה במרכז הרפואי העמק, לאחר שחלה בקורונה.

אמש (שלישי) נפטר גבר בן 37 מהמחלה בבית החולים השרון, והיה לקורבן הצעיר ביותר של המגפה עד כה. מבית החולים נמסר כי הגבר סבל ממחלות רקע קשות, והונשם במשך השבוע האחרון, אך היום נכנע למחלה.

החולה שנפטר היה נשוי ואב לשתי בנות בגילי שנתיים וחמש, מפתח תקווה. אשתו כתבה פוסט בימים האחרונים: "אני צריכה עבור בעלי, מישהו/י שהחלים מקורונה. עד כה לא מצאו מישהו מתאים. זה עבור תרומת דם פלסמה לבעלי, הוא חולה קשה ומונשם, חייבת למצוא מישהו שמתאים לו והזמן קצוב, אודה לכל עזרה!! תפנו אליי אנשים ואני אדאג לתיאום מול מד״א וכל הגורמים".

נכון להיום נמנו בישראל 9,404 חולים מאומתים. מנתונים שפרסם משרד הבריאות היום (שלישי) מתברר כי 147 מהחולים במצב קשה ו-122מונשמים. ברחבי הארץ ישנם 189חולים במצב בינוני ו-8,075 מוגדרים במצב קל. עד כה החלימו ושוחררו לבתיהם 700 ישראלים. במלוניות ההבראה נמצאים 704 חולים ו-5,967 נמצאים בטיפול בית.

עוד בנושא:

• הממשלה צפוייה לאשר את הרחבת הסגר – שיימשך עד שבת בערב; גם העוצר יוארך

• ישראל תשתתף בניסוי קליני בתרופה לקורונה

• ליל הסדר ההמוני היחיד בארץ - באישור

השתתפו בהכנת הידיעה: עדי חשמונאי, ירון דורון, דניאל רוט-אבנרי ושלומי דיאז

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר