"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ארה"ב תתאושש בתוך 8-4 שבועות"

כך מעריך היועץ הכלכלי הבכיר של טראמפ • ניו יורק סגרה בירידות בסופ"ש; הדאו ג'ונס נפל ב־30% משיאו ערב המשבר • יו"ר קרן המטבע הבינ"ל: נשתמש ביתרות של טריליון דולר

,עודכן
קאדלו \ צילום: אי.פי

"הכלכלה האמריקנית תחל בהתאוששות בתוך 8-4 שבועות מעכשיו", כך צופה לארי קאדלו, היועץ הכלכלי הבכיר של הנשיא טראמפ.

בראיון ל"פוקס ביזנס" ביום שישי האחרון הודה קאדלו, העומד בראש המועצה הלאומית לכלכלה של ארה"ב, כי "צפויים לנו סבל וקשיים רבים לא רק מבחינה בריאותית, אלא גם כלכלית. המספרים הולכים להיות נוראים בתקופה הקרובה, כי הקורונה פגעה קשות במגזרים עסקיים ששגשגו מאוד עד להתפשטותה".

אתמול פורסם דו"ח התעסוקה החודשי, שלפיו מספר המשרות בארה"ב צנח ביותר מ־700 אלף בחודש מארס ובעקבות כך עלה שיעור האבטלה מ־%3.5 ל־%4.4. זהו הדו"ח הגרוע ביותר מזה כמעט עשור, והבשורות הרעות הן שמדובר ככל הנראה במספרים חלקיים שאינם כוללים כ־10 מיליון אמריקנים שנרשמו בשבועיים האחרונים כמובטלים.

ההערכה היא כי שיעור האבטלה הנוכחי עומד על כ־10%. בנק ההשקעות הבינלאומי "גולדמן זאקס" חוזה כי שיעור המובטלים יאמיר בשיאו ל־15%, במכוני מחקר המזוהים עם השמאל הכלכלי משערים כי השיעור יעלה ל־20%, בעוד הבנק הפדרלי של סיינט לואיס מעריך כי כמעט אחד מכל שלושה אמריקנים בוגרים יהיה מחוסר עבודה עד לסוף יוני. "המצב הזה לא יימשך לאורך כל השנה, אנחנו נראה התאוששות דרמטית של הכלכלה כשהמשבר יעבור", ביקש קאדלו לעודד את האמריקנים.

השווקים בינתיים לא מתעודדים, וכלל המדדים בבורסה רשמו ירידות ביום שישי. הדאו ג'ונס ירד ב־1.7% ורחוק כ־30% משיאו, שנרשם רק לפני פחות מחודשיים, ב־12 בפברואר. מדובר בירידה של 2.7% בשבוע, השלישית ברציפות. מתחילת 2020 צנח המדד ב־26.2%, בדרכו לשנה הגרועה בהיסטוריה מאז 2008, שבמהלכה צלל הדאו ב־33.6%.

"הכלכלה פשוט קופאת"

בתוך כך, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, קריסטלינה גורגייבה, תיארה את הקורונה כאירוע היסטורי בעולם הכלכלי.

"מעולם לא חווינו מצב דומה שבו הכלכלה פשוט קופאת", אמרה גורגייבה במסיבת עיתונאים שערכה בז'נבה. "המשבר קשה יותר מאשר ב־2008. זו שעתה הקשה ביותר של האנושות, כשהקורונה מטילה איום גדול על העולם. זה הזמן שנעמוד מאוחדים ונגן על האנשים הפגיעים ביותר".

יו"ר קרן המטבע ציינה כי הם פועלים יחד עם הבנק העולמי כדי לסייע לכ־90 מדינות שביקשו סיוע. "מעולם לא נתקלנו בדרישה שכזו לסיוע", אמרה גורגייבה, שציינה כי משקיעים משכו כ־90 מיליארד דולר ממדינות מתפתחות ("שווקים מתעוררים") מאז תחילת המשבר. לקרן המטבע יש עתודות של כטריליון דולר וגורגייבה הבהירה כי ייעשה בהן שימוש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר