הפתרון ב-NBA: ליגת קיץ אינטנסיבית בוגאס?

בליגה הטובה בעולם חשבו על הרעיון היצירתי לאחר שהבינו כי הם ייקלעו למצוקת זמן לקראת עונת 2020/21 • פילדלפיה 76 החליטה על קיצוץ של 20 אחוזים משכר העובדים • תקרת השכר עלולה לצנוח עד 75 מיליון לכל מועדון

צילום: אי-אף-פי // קווין לאב בפעולה. מחכה לו קיץ ארוך?

זה לא סוד שב-NBA מתכוונים לחזור לפרקט לקראת חודש יוני ולא לבטל את העונה לחלוטין זאת על מנת לצמצם הפסדים. בשבוע האחרון, בארה"ב מנסים להבין את ההשלכות האפשריות על תקרת השכר, וב'בליצ'ר ריפורט' מדווחים כי במקום 115 מיליון דולר בעונה הבאה, התקרה עלולה לצנוח עד 75 מיליון לכל מועדון.



בתוך כך, בליגה הטובה בעולם גם מבינים כי הם ייקלעו למצוקת זמן רצינית לקראת עונת 2020/21 ולכן בחלק מהקבוצות חושבים ברצינות על הרעיון הבא: עונת 2019/20 תושלם במתכונת של ליגת הקיץ כאשר כל קבוצות הליגה ישחקו ברצף בלאס וגאס מהבוקר עד הערב במספר אצטדיונים שונים. רעיון יצירתי, אך לא בטוח שהוא ייצא לפועל.



"נכון לעכשיו, אני באמת לא יודע כיצד זה יעבוד", הודה אמש הקומישינר אדם סילבר, "האם אנחנו צריכים לשחק בלי קהל, ואז מה זה בעצם אומר? אני רק יודע שלא נוכל לחזור לשחק אם כל הזמן שחקנים נוספים ידבקו בנגיף. בהנחה שהליגה יכולה לשמור על כל השחקנים בבידוד, אז זה כבר יכול לעלות לדיון".



בתוך כך, קיצוצי השכר הגיעו גם לליגה הטובה בעולם כאשר פילדלפיה 76 היא הקבוצה הראשונה, שלמעשה החליטה על קיצוץ של 20 אחוזים משכר העובדים, כך לפי ה"ניו יורק טיימס". הקיצוץ ישפיע על עובדים במשרה מלאה המשתכרים למעלה מ-50 אלף דולר בחודש. ב-NBA מעריכים כעת שפילי תהיה הסנונית הראשונה וקבוצות רבות יצעדו בעקבותיה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר