עבור גווידו סניה יש מסיבות טובות ויש את המסיבות של תל אביב. בגיל 32, כשעשר מתוכן הוא מנהל את "סירקולוקו" – ליין המסיבות הוותיק והפופולרי באנדרגראונד העולמי, הוא ראה כבר לא מעט בחייו. אבל בין שלל ערבים צבעוניים ופרועים, את אלה שקיים בישראל הוא זוכר במיוחד. "זו כבר השנה החמישית שלנו בת אביב", הוא אומר בראיון לקראת מהדורתו הקרובה של הפסטיבל, שתתקיים בפורים בפארק אריאל שרון. "תל אביב היא עיר מדהימה ובשלב זה היא כבר כמו בית עבורי. יש לי חברים רבים שם וסצנת המועדונים שלכם מדהימה. זה לא ככה בכל מקום בעולם. באיטליה או במקומות אחרים יש לך מועדונים שונים, וברובם מנגנים היפ-הופ או סוגים שונים של מוזיקה פופולארית. אבל בתל אביב פועלים בכל לילה 4-5 מועדונים של אנדרגראונד, מוזיקה שאני והקהל שלנו אוהבים. יש לכם סצנת אנדרגראונד מדהימה. בפעם הראשונה שביקרתי אצלכם זה ממש הפתיע אותי".
כבר עשר שנים שגווידו עושה זאת. מאז חבר לאנטוניו קרבונרו (שהספיק להתחתן עם אחותו מאז) ונכנס לעסקים של ליין המסיבות, שהחל ב-1999 כסנסציית ימי שני באיביזה ומאז נודד ברחבי העולם, מרקיד המונים במסיבות הטובות ביותר בעולם. שילוב בין לוקיישנים מעניינים ודי ג'יאיים שנבחרים בקפידה הופכים את "סירקולוקו" לשם מוביל בסצנת המוזיקה האלקטרונית – מעמד עליו שומרים מארגניו כבר שני עשורים. ואם רציתם עוד הוכחה להיותו של המותג חותמת איכות, ניכר שחלק גדול מהדיג'יאיים שעובדים איתם הופכים לשמות החמים בסצנה לא הרבה אחרי שפרצו.

"אני חושב שאנחנו קו מסיבות האנדרגראונד היחיד בעולם ששומר על הרמה שלו כבר 21 שנים. שאר המסיבות ידעו עליות ומורדות", הוא אומר ומסביר: "אנחנו אף פעם לא הופכים גדולים מדי. עבורנו הדבר הכי חשוב הוא רחבת הריקודים, האנשים וכמובן לחפש את המוזיקה הכי טובה. יש היום אנשים שלא חושבים שזה רלוונטי, אבל עבורנו הדבר הכי חשוב הוא באמת לחפש את האומנים החדשים הכי וטובים. אם אתה מתרכז באמן אחד זה יכול להיות בעייתי, כי אם הוא נופל אז המסיבה יורדת איתו. זה נורא טריקי להתרכז רק באמן אחד. יש לנו קאדר של מאה אמנים שמנגנים לנו, ובכל שנה יש לנו מצטרפים חדשים. כשאמן מגיע לסירקולוקו הוא מתפוצץ מיד אחר כך בכל מקום בעולם, זה קרה עם כל השמות הגדולים. אחרי שהם ניגנו אצלנו הם הפכו מפורסמים. במובן הזה אנחנו כמו מדד לאיכות במוזיקה. יש לנו הרבה דוגמאות של אמנים שרק הגיעו לסצנה ותוך שנתיים הם התפוצצו והפכו מוכרים מאוד, אחרי שניגנו אצלנו. אנחנו עושים עליהם מחקר מקיף, מאזינים למוזיקה, זה כמעט כמו מבחן".
זה גם לא קל לשמור על רלוונטיות בסימון אמנים. האנדרגראונד עצמו עבר לא מעט שינויים לאורך השנים.
"לפני עשר שנים האנשים שהניעו את הסצנה הזו היו אנשי רייב. עכשיו זה השתנה והיא מתכתבת עם אמנות ואופנה, זו חבילה אחת. גם הידע לגבי המוזיקה השתנה. אנשים מבינים כשמישהו מנגן טוב או לא טוב. הסטנדרט השתנה. זה מעניין מה שקרה בעולם הזה. מסיבות אנדרגראונד הפכו להיות יותר ויותר מגניבות. זה לא מגניב יותר ללכת למסיבת EDM. רק ילדים הולכים למסיבות האלה".
בעודו מתפייט טלפונית על המסיבות של תל אביב הוא נמצא פיזית בניו יורק, מתכונן למסיבה גדולה למחרת. ביזנס ופלז'ר מתערבבים עבור סניה, שמצא דרך לשלב בין סגנון חיים ובין פרנסה. מי שידע את חיי הלילה והמסיבות ודאי יודע שבאותה מידה שהם מרימים וממלאי אופוריה הם גם יכולים להיות ממכרים ושואבים. בהחלט לא לייף סטייל שכל אחד יכול לתחזק. "זה קצת כמו להיות בטור עם להקת רוק", הוא אומר. "סיימתי תואר במשפטים, אז בעיקרון אני עורך דין בהכשרתי, אבל תמיד הלכתי למסיבות. ככה הכרתי את מי שהפך להיות גיסי ולאט לאט התחלנו לשתף פעולה ולעבוד יחד. אנחנו עובדים ביחד כבר עשר שנים".

איך שומרים על איזון בתחום הזה? הוא יכול להיות מאוד שואב וזה מדרון חלקלק לחיי נהנתנות משחיתים.
"אני חושב שהטריק והמטרה שלי זה תמיד להיות קצת קשוח עם עצמי. אתן לך דוגמה: אני עושה מסיבה טובה ויומיים למחרת אני עייף, אבל אני דוחף את עצמי לעשות כושר, לאכול טוב ולחיות סגנון חיים בריא. אתה צריך למצוא איזון טוב. יש לי את הזמן שלי בחדר הכושר, זמן ללכת לים, לעשות מסאז'. זה לא קל אבל אתה חייב לשמור על באלאנס".
אני מניח שהיו תקופות שזה לא היה ככה.
"כן, כן. זה קורה כשאתה משוחרר מדי. ראיתי כל כך הרבה אנשים מאבדים את עצמם בעולם הזה. אבל אם אתה חכם אתה יודע איך להתנהל בתוך זה".
גם כביזנס זה לא קל. פרומוטרים מקומיים נתקלים פה בקשיים לוגיסטיים, אז בטח עבור קרקס נודד כמוכם מדובר בכאב ראש לא קטן.
"אנחנו לרוב מנסים להיות בשליטה על כל האספקטים. כמובן שיש מקומות בעולם שזה יכול להיות יותר מסובך, כי כדי לעשות מסיבה אתה צריך קשרים ממש טובים עם המשטרה והרשויות. זה מאוד מיוחד כשאתה מצליח לעשות את זה. בתל אביב אתה צריך להקשיב למשטרה, להיות איתם בקשר טוב, זה לא קל. יש מקומות שזה יותר חופשי בהם. אנחנו עושים מסיבות בתאילנד וזה הרבה יותר קל שם. כל האנשים מכבדים וכל מה שאתה אומר הם עושים, קל לעבוד שם מול הרשויות. בתל אביב זה הוט ספוט, אתה צריך להיות כל הזמן בקשר חזק עם המשטרה, להקשיב להם ולכבד תמיד את מה שהם אומרים לך. אתה לא יכול לעשות מה שבא לך".
נשמע שקשה להנות באמת במסיבות שאתה מפיק.
"יש מסיבות שאתה צריך לעבוד בהן הרבה, אבל אני תמיד מנסה ליהנות מהשעתיים האחרונות של כל אירוע. באיביזה אנחנו עובדים קשה עד שהכל מסודר ואז בשעתיים האחרונות אני נהנה עם חברים שלי. במסיבות שהכל הולך בהן חלק, יותר קל להיות חלק מזה".
סירקולוקו 2020 יגיע לתל אביב בחג הפורים, 10 במרץ פארק אריאל שרון, חוות שלם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו