"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חשבון פשוט: הקלאסיקו במספרים

ריאל מדריד תחפש הערב (22:00, ערוץ ONE) ניצחון ראשון בליגה על ברצלונה מאז 2016 • מי מהשתיים מובילה במאזן המפגשים הכללי? • וגם: כמה שערים מסי כבש נגד הבלאנקוס ומי הוא שיאן ההופעות של המשחק?

,עודכן
צילום: אי.פי // מסי מול הגנת ריאל בקאמפ נואו. קרב צמוד

הערב (22:00, ערוץ ONE) ייערך המשחק הגדול ביותר בכדורגל האירופי, לפחות ברמת המועדונים, כאשר ריאל מדריד וברצלונה ייפגשו לקלאסיקו השני של העונה בליגה הספרדית. שתי הקבוצות עוברות שנה לא יציבה, שגוררת ללא מעט ביקורות, ומאז הקלאסיקו הראשון בקאמפ נואו בדצמבר שתיהן עברו לא מעט משברים וסיפקו לא מעט כותרות, אבל אין כמו ניצחון בקלאסיקו כדי לצאת לדרך חדשה בשיא מאבק האליפות.

לקראת ההתמודדות הערב ריכזנו את המספרים הבולטים של המפגש הגדול מכולם:

* הערב ייערך הקלאסיקו ה-277 בהיסטוריה כשברצלונה מובילה במאזן הכללי עם 115 ניצחונות לעומת 99 של ריאל מדריד.

* ריאל מדריד לא ניצחה בחמשת משחקי הקלאסיקו האחרונים (ליגה וגביע) והפסידה בשלושה, מתוכן שתי תבוסות כואבות: 3:0 בבית (פברואר 2019) ו-5:1 בקאמפ נואו (אוקטובר 2018).

* הקלאסיקו האחרון בליגה שבו ניצחה ריאל מדריד היה באפריל 2016 כאשר רונאלדו ובנזמה עשו מהפך מאוחר בדרך ל-1:2.

* המאזן של זינדין זידאן במשחקי הקלאסיקו בשתי הקדנציות שלו במועדון: שלושה ניצחונות, שתי תוצאות תיקו ושני הפסדים.

* ליאו מסי עומד בראש טבלת מלך שערי הקלאסיקו בכל הזמנים עם 26 כיבושים, אחריו אלפרדו די סטפאנו וכריסטיאנו רונאלדו עם 18 שערים. אם קארים בנזמה יכבוש הערב יהיה זה שערו העשירי במדים הלבנים נגד ברצלונה.

* שלושה שחקני ברצלונה לאורך ההיסטוריה זכו לתשואות מהקהל בברנבאו: דייגו מראדונה בגביע הליגה ב-1983, רונאלדיניו ב-2005 ואנדרס אינייסטה ב-2015.

* סרחיו ראמוס, שיאן ההופעות בקלאסיקו יערוך הערב את הופעתו ה-44, בעוד מסי יעלה למשחקו ה-43.

* ליאו מסי הוא מלך המבשלים בקלאסיקו בכל הזמנים עם לא פחות מ-14 אסיסטים.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר