"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חשש ממחסור חמור של תרופות

מנכ"ל משרד הבריאות מזהיר את מנהלי בתיה"ח מפגיעה במלאי התרופות: "יש להעלות מהר ככל הניתן את המלאי השוטף"

,עודכן
"רואים חשיבות רבה ביישום המתווה". מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב (ארכיון), צילום: גדעון מרקוביץ'

משרד הבריאות הנחה את קופות החולים ואת בתי החולים לדאוג ל"מלאי ברזל" של תרופות שיספיקו לארבעה חודשים, ובמקרים מסוימים אף לשישה חודשים. זאת על רקע התפרצות מחלת הקורונה והחשש ממחסור של מסיכות, כפפות ואמצעי מיגון, חומרי גלם לתרופות המיוצרים בסין, תרופות וגם אביזרים דוגמת מזרקים ואמפולות.

במכתב ששלח מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, למנהלי בתי החולים, הוא הזהיר ממחסור צפוי בקרוב. "עולה החשש מפני עלייה משמעותית בביקוש לתכשירים ולציוד רפואי, לצד צפי לירידה בכושר הייצור של חלק מהתכשירים, בעיקר בגלל בעיות בשרשרת האספקה. תרחיש זה עלול להוביל לפגיעה במלאי התרופות, האביזרים והמכשור הרפואי בישראל. במצב כזה, מטופלים עלולים להיפגע מהיעדר טיפול זמין ורציף".

בהערכת מצב שהתקיימה במשרד הבריאות הוחלט כי על מנת להבטיח את בריאות הציבור יש להעלות "מהר ככל הניתן את המלאי השוטף" של תרופות, אביזרים ומכשור רפואי - כך שיספיק לתקופה של ארבעה חודשים.

עוד צוין כי יש תרופות שמוגדרות קריטיות, וקופות החולים צריכות להיערך ולהכין עבורן מלאי של שישה חודשים, ובהן אנטיביוטיקה, חיסונים, תרופות לנשאי ‭ ,HIV‬ תרופות למחלות מטבוליות ונוגדי קרישה וגם חומרי הרדמה.

מפארמה ישראל, ארגון חברות התרופות הרב-לאומיות המבוססות מחקר ופיתוח, נמסר: "לא צפוי בשלב זה מחסור עולמי בתרופות ולא ידוע לנו על עיכובים בהליך הייצור. נמשיך לפעול בשיתוף פעולה ובשקיפות נעביר דיווחים שוטפים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר