"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אינפלציה ואבטלה - מחלות של העולם הישן

אחרי מהפכת הדיגיטל, המודלים הישנים כבר לא עובדים באותו האופן - הקשר בין אינפלציה לאבטלה כבר לא קיים

,עודכן
אילוסטרציה // צילום: Getty Images

אולי אחרי המשבר הבא, הבנקים המרכזיים בעולם ישאבו לגיטימציה לשנות את המודלים הישנים. כמו למשל את אותה "עקומת פיליפס", שבמקור הראתה את הקשר ההפוך שבין עליית השכר (הנומינלית) לבין האינפלציה, ובהמשך עודכנה לקשר ההופכי שבין האינפלציה בכלל לבין שיעורי האבטלה. המחקר הזה, כמו יתר המחקרים הכלכליים, מוצאים חוקיות בעבר ומנסים ללמד משהו על העתיד.

אלא שמהפכת הדיגיטל היא באמת מהפכה ולא רק ביטוי, ואחריה המודלים הישנים כבר לא עובדים באותו האופן. כבר אי אפשר להראות קשר הופכי בין אינפלציה לאבטלה. הוא לא קיים. אין אינפלציה ואין אבטלה - לא רק בישראל, גם ביתר המדינות המפותחות בעולם. כיום זה עובד רק בשווקים סגורים, כמו באפריקה, דרום אמריקה וחלק מאסיה. שם אם משחררים יותר אשראי לשוק הפעילות אכן גדלה, שוכרים יותר עובדים והמחירים עולים.

עוד בנושא:

באיזו עיר יש הכי מעט אבטלה?

"חשש מחזרת האינפלציה לכלכלה האמריקנית"

"צמיחה יפה, אבטלה נמוכה ותמ"ג גבוה"

בשוק המאוד משוכלל שנוצר כיום זה עובד אחרת. יציבות המחירים לא מבטאת מחסור בביקוש, אלא היצע מגוון ושוק הרבה יותר גדול. כיום אין בעיה להזמין מוצרי מזון וטואלטיקה באופן דיגיטלי, ממדינות מעבר לים. הצרכנים הפכו להיות גמישים יותר בביקוש, וכשמוצר שהם ביקשו יקר - הם קונים תחליף, כי יש הרבה כאלה. בשוק משוכלל מאוד גם אין בעיה של תעסוקה.

ההפך הוא הנכון - יש מחסור בעובדים. בחקלאות, בתעשייה ובשירותים העולם המערבי מיצה את כוח העבודה ומחפש עובדים זרים ותחליפים טכנולוגיים לעבודה אנושית. ייתכן מאוד שהשמרנות של הבנקים המרכזיים היא חלק ממנגנון ההישרדות שלהם. ייתכן מאוד שבעולם החדש לא יהיה בהם צורך.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר