"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המשורר יוסי גמזו הלך לעולמו

הפזמונאי נפל בשבוע שעבר במדרגות ביתו ואושפז במצב קשה • הוא נפטר בגיל 81 • זכה בשנת 2013 בפרס אקו"ם על מפעל חיים בזמר העברי • בין שיריו: "הכותל" ו"סימן שאתה צעיר"

,עודכן
המשורר והפזמונאי יוסי גמזו הלך לעולמו בגיל 81 // צילום ארכיון: אנצ'ו ג'וש, ג'יני

יוסי גמזו, משורר ישראלי ידוע שהתגורר בשנים האחרונות בחיפה, נפטר אתמול בערב (שני) במחלקת טיפול נמרץ בבית החולים רמב"ם בגיל 81.

ד"ר ירון בר לביא, מנהל המחלקה, מסר שגמזו הגיע ביום שישי בשעות הערב כשהוא מחוסר הכרה ומוגדר כפצוע קשה מאוד, אחרי שנפל במדרגות ביתו שבשכונת קריית אליעזר. הוא נפצע בראש ובגב, וצוותי מד"א ביצעו בו פעולות החייאה ופינו אותו לבית החולים.

זכה בפרס אקו"ם ב-2013, גמזו // צילום: אנצ'ו ג'וש, ג'יני
זכה בפרס אקו"ם ב-2013, גמזו // צילום: אנצ'ו ג'וש, ג'יני

גמזו היה משורר, מתרגם, פזמונאי ישראלי ופרופסור לספרות עברית. בשנת 2013 הוא זכה בפרס אקו"ם על מפעל חיים בזמר העברי וכן באות הוקרה מטעם עמותת "שירת רבים". ב-2016 זכה בפרס אריק איינשטיין לאמנים ותיקים.

גמזו כתב ופרסם שירים רבים, חלקם תחת שמות בדויים בעיתונים ובכתבי עת. בין שיריו המוכרים אפשר למצוא את: "הכותל", "איפה הן הבחורות ההן", "סימן שאתה צעיר", "אילו כל האוהבים" ו"סתם יום של חול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר