"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רמ"י: לעדכן מחירי הקרקע במרכז ליזמי מחיר למשתכן

מכרזים חדשים באור יהודה ובלוד של שיכון ובינוי גילמו הנחות "גדולות מדי" • הסיבה העיקרית: מחירי הקרקע נקבעו לפני 4 שנים • "לרמ"י זכות להתערב"

,עודכן
פרויקט מחיר למשתכן בהרצליה // צילום: עמי שומן

מועצת מקרקעי ישראל תדון בשבוע הבא בהתאמת תנאי ההחלטה בדבר מכרזי קרקע במסלולמחיר למשתכן.מהודעת רמ"י עולה כי מאז הושקה התוכנית בשנת 2015 לא נערכו התאמות במחירי המכרזים של הרשות ליזמים. "בין היתר, המכרזים משלבים כיום תמהיל דירות, שבמסגרתו היזמים הזוכים רשאים למכור שיעור גדול יותר של הדירות כיחידות דיור בשוק החופשי.

"עובדות אלו וחלוף הזמן, כאמור, מחייבות ביצוע מספר התאמות נוספות כדי לשמור על עקרונות הצדק החלוקתי, ועל הכוונה המקורית של תוכנית מחיר למשתכן, שביקשה להעניק הנחה מכובדת, אך מידתית, לזכאי מחיר למשתכן", נמסר מרמ"י.


מלבד העיוות בשיווק מחירי הקרקע, ניתנה אפשרות ליזמים ליצור תמהיל בין הדירות בפרויקטים של מחיר למשתכן לבין השוק החופשי - דבר שאִפשר ליזמים להרוויח יותר על הדירות בשוק החופשי ולהוזיל את המחירים לזכאים, יותר מכפי שהמדינה התכוונה במסגרת התוכנית. כך הגיעו הנחות במרכז ובאזורי הביקוש, למשל בראשון לציון, בהרצליה ובירושלים, ל־500 אלף שקלים עד 600 אלף שקלים, בשעה שבצפון ובמרכז ההנחות הסתכמו במחצית מכך.

לכן, אומרים ברמ"י - "מוצע לבטל את הקפאת שומת מחירי הקרקע ולהפוך אותה לעדכנית למועד השיווק. בנוסף, מוצע לאשר חלופות שיאפשרו לרמ"י באישור הוועדה לתכנון ופיתוח - לקבוע מחיר מ"ר דירתי מינימלי שלא ניתן יהיה להגיש הצעה מתחתיו".

העניין עלה בעקבות השתתפות "שיכון ובינוי" במכרזים החדשים של התוכנית באור יהודה ובלוד, שהובילו להצעה אטרקטיבית במיוחד לזוכים, מה שהביא להתערבות היועמ"ש כדי למנוע המשך "אי הצדק החלוקתי" במשאבי המדינה בין הפריפריה למרכז, לרעת הפריפריה. ממשרד המשפטים נמסר: "בישיבה אצל המשנה ליועמ"ש, ארז קמיניץ, נבדק כיצד ניתן להגביל את ההנחות ביחס לשיווקים עתידיים, כדי שלא יחצו רף של כ־400-500 אלף שקל ליח"ד. אנו ממשיכים לבחון פתרונות אפשריים".

בהכנת הידיעה השתתפה היאלי יעקבי־הנדלסמן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר